реклама

реклама

Середньомісячна заробітна плата в Черкаській області за січень-червень 2017 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року зросла на 47% і становить 5625 гривень. За рівнем середньомісячної зарплати в регіонах область посідає 15-те місце.

Про це на сьогоднішній нараді в ОДА повідомив директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації Руслан Чикало.

groshi8x6

– На кінець липня маємо зменшення рівня зареєстрованого безробіття на 0,1 відсотковий пункт і порівняно з червнем це становить 2,1%. Окрім того впродовж 5 місяців цього року створено робочих місць на 17% більше, ніж ліквідовано. Як результат, кількість осіб, які отримали зарплату менше встановленого законодавством розміру, у травні зменшилася зменшилася до початку року майже на 49%. Тобто завдання, яке було поставлене урядом щодо виплати зарплати не менше 3200 грн у нас виконується, – зазначив доповідач.

Що стосується стану виплати зарплати, то, на жаль, заборгованість з виплати зарплати впродовж першого півріччя в області було збільшено на 138 млн грн.. Значне зростання відбулося через ситуацію на ПАТ «Черкасиобленерго» та ПАТ «Азот». Станом на 18 серпня заборгованість на цих підприємствах складає 75 млн грн.

Наразі найбільшими боржниками з зарплат залишаються міста Сміла, Черкаси, Черкаський район, Маньківський та Уманський районах. У вказаних регіонах зосереджено понад 95% загального боргу.

– На сьогодні на економічно активні підприємства припадає 77% загального боргу – це 58 мільйонів гривень. Серед найбільших боржників – ПАТ «Азот», ДП «Облавтодор» та ПАТ «Черкаський приладобудівний завод». Лише керівництво «Азоту» надало довідку, що борг буде погашено до листопада цього року, – зазначив чиновник. – Термін щодо погашення заборгованості на інших підприємства наразі не визначено. Що стосується комунальних підприємств, то КП «Аеропорт-Черкаси» дотримується графіку зменшення заборгованості і з початку року борг зменшено на 260 тисяч гривень, але він досі є значним – 960 тисяч. інше КП – Служба утримання будинків «Митниця». Графік погашення заборгованості на останньому підприємстві відсутній.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100