реклама

реклама

У Черкасах адвокати, які забирали житло у боржників, перейшли від юридичних махінацій - до банального шантажу. "Подробиці" вже двічі розповідали про "діяльності" цих юристів. Нещодавно одна з героїнь сюжетів письмово відмовилася від своїх коментарів, які прозвучали в матеріалі.

У червні онко-хвора мама Тетяни вирішила купити квартиру - на гроші, виручені від продажу єдиного житла. Оформляючи угоду, і продавець, і нотаріус запевняли жінку: з нерухомістю - ніяких проблем. Після підписання договору виявилося - на квартиру накладено заборону реєстрації права власності.

"Коли ми звернулися до людей з питанням - давайте якось переоформимо угоду, або ви нам поверніть гроші за квартиру, нам відмовили в цьому, і ми змушені були йти в органи скаржитися", - говорить Тетяна Турбанова, мешканка Черкас.

Квартиру - як представники власника - продавали два відомих в місті юриста - адвокати Борис Щербатюк та Сергій Гартінгер. Не так давно один з них власноруч виселив з неї літню сімейну пару, яка до сих пір судиться за житло. Після сюжету в "Подробицях" на початку серпня, і заяви Тетяни в поліцію, адвокати все ж вирішили повернути гроші. Правда - з умовою ... Ось фрагмент аудіозапису переговорів.

"- Я все виправлю, тільки дайте мені гроші ... щоб я могла десь жити, у мене речі в п'яти квартирах ... у мене нічого немає ... я всього позбулася!"

"- Я так відчуваю, что завдяки вашій дочці ви залишились без грошей і без квартири".

Тетяна розповідає: її маму змушували письмово визнати, що все сказане в сюжеті "Подробицям" - наклеп і повідомлялося під тиском третіх осіб. Після п'ятигодинного пресингу адвокатів - жінка підписала, правда, більш м'який, варіант. Мовляв, сама оббрехала юристів.

"2 тисячі нам не віддали, 900 доларів обіцяли повернути в разі, якщо ми заберемо всі скарги свої до поліції", - розповідає Тетяна Турбанова.

Адвокат Гартінгер - вже двічі ставав героєм сюжетів Подробиць. Юрист то 82-річну бабусю з квартири виселяє, то маму з маленькою дитиною за допомогою молодиків виживає з дому. Активіст Олександр Галкін за його діяльністю стежить більше року. Каже, іншого від адвоката сім'ї Тетяни не варто було й чекати.

"Вони були поставлені перед фактом - якщо вони хочуть гроші, то повинні підписати заяву, не підпишуть заяву - не отримають гроші. Людина ставиться перед фактом", - говорить Олександр Галкін.

Нотаріус, яка оформлювала той нещасливий договір купівлі-продажу квартири, коментувати будь-що відмовилась.

Спілкуватися в присутності камери не захотів і ще один фігурант скандальної справи - партнер Гартінгера, Борис Щербатюк. Саме він підписував договір купівлі-продажу і отримував гроші. Мовляв, говорити - нема про що.

"Договір було розірвано і сторони подали один одному заяви про відсутність претензій. Документів вам достатньо для того, щоб зробити висновки", - повідомив адвокат Борис Щербатюк.

Але схоже, що висновки будуть робити вже в поліції. Тетяна і її мама подали заяву, в якому вказали - підписали документи про відсутність претензій - під тиском і адвокатів, і нотаріуса. За даним фактом правоохоронці мають намір відкрити кримінальне провадження. Воно буде вже четвертим, де фігурує ім'я Сергія Гартінгера.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #8 Резидент 29.08.2017 23:06
Цитую Стадо:
Нотаріус обовязково страхує свою діяльність... тому якщо це його прокол - то хай страхова компенсує!!!

Какой прокол ? На момент продажи квартира в реестре была в поряде. Неужто кто-то думает, что Гартингер может залезть в гос.реестр ? Или нотариус будет себя подставлять под статью непонятно даже ради чего ? Этого нотариуса хорошо в городе знают, понятно, что она на Гартингера не работает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Стадо 28.08.2017 08:51
Нотаріус обовязково страхує свою діяльність... тому якщо це його прокол - то хай страхова компенсує!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Боря 27.08.2017 15:35
А коли за Зорю візьмуться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 депутат 27.08.2017 14:02
Цитую федор принципиальный:
У нас власть вообще существует ?

Колись це був рекет, а зараз стали стали владою, тому й такі наслідки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Регіональна Тальнівщина 27.08.2017 12:52
Хасидові не можна вірити, які ж ці українці тупі і наївні :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Я 27.08.2017 08:23
Если знаешь кодексы и законы,то - нет!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #2 Резидент 27.08.2017 02:51
Очередной сюжет про "злого" Гартингера на Интере http://podrobnosti.ua/2195173-v-cherkassah-kvartirnye-aferisty-pereshli-ot-mahinatsij-k-shantazhu.html из которого ясно, что Гартигер вернул деньги покупателям и те подписали документ об отсутствии претензий к продавцу. Потом покупатели чего то передумали и заявили о давлении на них. Только вот какое давление применял Гартингер ? Ствол к веску приставлял или ногти пассатижами вырывал ?
До этого Гратингер выселял "маму с ребенком", которая оказалась женой мусарского начальника, который решил, что долги мусора могут платить, а могут и не платить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 федор принципиальный 26.08.2017 20:53
У нас власть вообще существует ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100