реклама

реклама

Календарне літо добігає до кінця. Осінь обережно прокладає свої стежки. Спадає спека, коротшають дні, темнішими стають ночі.

У формуванні погоди зменшується роль сонячної радіації, проте збільшується циркуляційна діяльність. Атлантичні циклони обумовлюють часті чергування теплої і холодної погоди та періодичні незначні опади.

Так і сьогодні вночі атмосферні фронти з заходу на більшості площ зумовили зливові дощі загальною кількістю 0,4-3,0 мм, місцями у супроводі гроз. Проте, така кількість опадів виявилась не ефективною для покращення стану зволоження верхнього шару грунту. На більшості площ він слабко зволожений та сухий, лише в районах північного заходу області добре зволожений. Тобто умови для сівби та появи дружніх сходів озимого ріпаку в області зберігаються складні, про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Внаслідок дефіциту опадів та високих температур повітря на річках області спостерігається режим низької літньої межені. Так, за даними гідропосту Велика Яблунівка, що у Смілянському районі, на р. Тясмин рівень води знизився до 151 см, що є найнижчим показником за увесь період спостережень на цій річці.

Така погода створює несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері.

Щодо пожежної небезпеки то в Черкаському районі утримується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека, що вважається стихійним явищем погоди. На решті території області мала (2 клас) та середня (3 клас) пожежна небезпека.

За прогнозом синоптиків, до 5 вересня виступ Азорського антициклону формуватиме переважно сонячну та суху погоду. Температурний фон поступово підвищиться.

29-31.08 вночі 8-13º, вдень 18-23º.

1 вересня вночі 9..14º вдень 22..27º.

2 вересня вночі 12..17º, вдень 25..30º.

Така погода сприятиме проведенню Дня знань та інших громадських заходів, збиранню врожаю, якісній підготовці до осінньо-зимового періоду.

Про це повідомили в Черкаському обласному Гідрометцентрі.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100