реклама

реклама

У різних дошкільних закладах Черкас по-різному формують суму, яку повинні сплачувати батьки за перебування дітей у садочку. На це «Прочерку» поскаржились черкащани.

Так, за їх словами, в деяких дошкільних закладах діє фіксована сума плати, тоді як в інших наголошують на добровільних внесках. Журналісти вирішили звернутись за роз’ясненнями до міськради.

Заступник міського голови Черкас, відповідальний за освіту в місті, Ігор Коломоєць пояснив, що за законом в садочках діє співфінансування – частину коштів за харчування мають сплачувати батьки, інша частина надходить з бюджету.

Батьки оплачують 60% вартості харчування своєї дитини. Якщо батьки платять за місяць, але дитина пропустила якісь дні в садочку, то відбувається перерахування і ці кошти йдуть у наступний місяць.

За словами Коломойця, ці правила єдині для всіх і жодних інших варіантів оплати садочки пропонувати не можуть.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 язон 02.09.2017 08:08
Непонятна истерика в комментариях. Коломоец сказал,что написано в законах и решениях горсовета. Если требуют чего-то кроме этого - называйте факты и обращайтесь в прокуратуру: это уголовщина. Что касается конкретной суммы - централизованно го снабжения продуктами сегодня нет, детсады проводят тендеры и закупают их сами. Поэтому в разных детсадах расходы на питание детей - разные. В каждой группе детсада ежедневно должны вывешивать меню: чем именно сегодня кормят детей, какими блюдамии продуктами и по каким нормам. И родители имеют право проверить, соблюдаются ли эти нормы. Здесь должен работать родительский комитет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Дідусь 01.09.2017 18:12
Звільнити такого заступника потрібно негайно, людина абсолютно далека від проблем дошкільних навчальних закладів, а тому і роз'яснення його недолугі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 капєц 01.09.2017 15:20
у мерії брехуни!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #1 Ющ 01.09.2017 15:12
Разговоры неочем! где конкретная сумма в день или в месяц?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100