реклама

реклама

З 22 по 28 серпня у Канівському районі Черкаської області  вже втретє  відбувся екологічний  фестиваль  “ЗемлеТворение”.

DSC_0202

Невелике село Михайлівка ( 20 км від Канева) третій рік поспіль приймає гостей з всієї України. Цьогріч фестиваль об’єднав учасників із Київа, Канева, Черкас, Вінниці, Харкова, Полтави, Тернополя, Львова,  Умані та ще з багатьох кутучків країни.

Основними цілями події є поширення знань про екологічно чистий  спосіб життя, дбайливе ставлення до навколишнього середовища, обмін досвідом органічного землеробства та садівництва.

Головною  ідеєю  фестивалю є  розселення і розвантаження міст, розвиток невеликих заміських поселень  за принципами екологічнодружніх технологій і звичок.

Програма “ЗемлеТворения” щороку включає великий перелік майстрів та поділена на тематичні блоки:

  • будівництво, землеробство (пермакультура) , енергетика ( відновлювані джерела енергії, технології енергозбереження) , ремесла ( гончарство, лозоплетіння, рукоділля)
  • соціальні відносини: комунікації та суспільна взаємодія
  • здоров’я: здоровий спосіб життя та оздоровлення натуральними методами (гімнастика, масаж, здорове харчування)

Організатор фестивалю Володимир Сесін:

“Особисто моя мета фестивалю - показати альтернативу життя в місті, сприяти дбайливому, з екологічної точки зору, господарюванню на землі, і ,все ж таки, залучити до нашого поселення людей, що матимуть бажання змінити свій спосіб життя з суто споживацького до  більш гармонійного. До того ж фестиваль може створювати робочі місця для місцевих жителів і супутньо  - сприяти розвитку зеленого туризму на Черкащині”

DSC_0191

Співорганізатор, ведучий фестивалю, виконавець пісень, — Олександр Зотов другий рік поспіль відвідує фестиваль,  разом з родиною відпочивають  на події.

“Фестиваль не тільки сімейний, а й для  широкого глядача, самотнім людям тут легко знайти друзів  — але я рекомендую приїжджати всією сім’єю для спільного розвитку. Теми заходу будуть кожному корисними для розширення кругозору і самоосвіти”

На Фестивалі дійсно насичена програма: різноманітні майстер — класи, екскурсії та  лекції від спікерів із різних куточків країни. Наприклад, експерт громадської організації “Пермакультура в Україні” - Тетяна Чучко презентувала результати Міжнародної конференції на тему розвитку органічного землеробства.

Під час проведення “ЗемлеТворения” гостей ,окрім навчання, частували виключно здоровоюрослинною їжею, оздоровляли ранковою гімнастикою, запровадили табу наалкоголь і шкідливі звички, та привчали до  роздільно сортування відходів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100