реклама

реклама

Директор департаменту архітектури та містобудування ЧМР Артур Савін інформує, що багатоквартирна забудова території Митниці передбачена Генеральним планом міста. Висотність будівель вказана в зонінг-плані. Територію, на якій будується саме цей будинок було віднесено до малоповерхової забудови (до трьох поверхів).

SAM_8866-300x169

Але там також зазначено, що уповноважений орган може надати спеціальне  погодження на збільшення поверховості. Таке погодження й надала містобудівна архітектурна рада, до якої входять провідні архітектори міста. Відповідно, компанія отримала містобудівні умови й проводила будівництво п’ятиповерхового будинку цілком законно.

Про це інформує Савін, реагуючи на похід групи депутатів з активістами до забудовників на Митницю.

Нагадаємо, що рішенням сесії Черкаської міської ради, що відбулася 10 серпня, було скасовано містобудівні умови для ПП “ІБК “Будгарант” при тому, що будівництво погоджене всіма дозвільними документами і почалося ще в червні. Тож, рішення депутатів компанія нині оскаржує в суді.

Після цього була ініційована позапланова перевірка цього будівництва Управлінням державного архітектурно-будівельного контролю ЧМР, за результатом якої було виявлено ряд порушень: генпроектувальник передав замовнику проект з порушенням містобудівної документації, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, будівельних норм, держстандартів і правил.

Саме з приписом ДАБК активісти й приїхали «інспектувати» будівельників.

«Збільшити поверховість цієї забудови – це ініціатива архітекторів міста, адже забудовнику зводити малоповерхові будинки навіть простіше. Не можна допустити, щоб Митниця забудовувалася котеджами, а люди блукали між ними, натикаючись то на будівлі, то на паркани. Багатоповерхова забудова створює привабливий силует забудови міста. Зараз він вимальовується при переїзді дамбу. До того ж набагато зменшується площа забудови, є можливість гарно впорядкувати територію майданчиками,  пішохідними проходами, до тогож, все це робиться за кошти інвестора», – пояснив свою позицію Артур Савін у коментарі виданню «Про головне».

Він також зазначив, що в перешкоджанні цьому будівництву відслідковується лише політика  та маніпуляції певних осіб, які, використавши невдоволення частини жителів сусідніх будинків, хочуть отримати політичні дивіденди.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 федор принципиальный 06.09.2017 19:48
Возмущаются как правило те,которым в кармашек положили бабло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #3 Надія. 06.09.2017 17:51
Ну як Савін може працювати нічого не вкравши. Та почитайте його біографію. Згадайте як він туди попав? Як і завдяки кому став великим фахівцем в питаннях будівництва. Талантливий учень Азарова....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 ля-ля 06.09.2017 16:29
Савін згадав "фіговий листок"- містобудівну раду з провідними архітекторами.
Ок. Поговоримо про чергову раду. Рада ця носить консультативний характер і функцій погодження не має. Склад її визначає директор департаменту із зручних і залежних від нього людей (в основному ті ,кому за 60).Цей склад навіть не погоджується з Спілкою архітекторів. Не дивно ,що через раду пройшли всі скандальні об’єкти. І ще виникає питання ,чому Савін замовляє проект не у цих провідних архітекторів, а у "левих " не місцевих. Якось не по понятіям - з одного боку кинув, а коли потрібно - прикривається
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #1 Андрій 06.09.2017 15:43
Так у Савіна свій інтерес у будівництві, то й говорить що вигідно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100