реклама

реклама

9-го вересня звенигородський магазин «Фортуна» повідомив у «Фейсбук», що їх нахабно посеред білого дня обікрали.

130920172324116994835 «Шановні друзі та гості сторінки магазину «Фортуна», – цитує пост видання «Вісті Черкащини», – щойно група осіб здійснила крадіжку в магазині «Фортуна». Сказали, що в місті проїздом. Можливо промишляють по магазинах. Лисий чоловік та троє дівчат – білявка та дві брюнетки».

У інтерв’ю виданню менеджер магазину Олександр розповів деталі інциденту:

– Крадіжка копійчана, але все одно крадіжка. Є відео, як група осіб, обійшовши магазин, поцупила товар. Був куратор і троє дівчат. Очевидно, не було що поцупити з прилавку біля кас, так як у залі був продавець і люди, які принесли копійки на обмін. Тому злодії поцупили те, що було під руками. Одна з дівчат вказала іншим на легку здобич, і вони запрацювали командно. Двоє дівчат та куратор обступили третю, і вона поцупила товар з вітрини біля входу в магазин. Дане дійство записали камери відеоспостереження. Я в той момент обідав у підсобному приміщенні. Почув гомін, побачив на моніторі багато людей, вийшов у торговий зал, підійшов до другої каси і помітив підозрілу активність біля третього стенду. Одна з дівчат одразу почала закидати мене запитаннями, мовляв, вони не місцеві і мають ще справи в місті, які треба вирішити, а в них важкі сумки і чи немає можливості скористатися послугами камери схову? І скористалися цією послугою. Поки вони десь пішли, я повернувся у підсобку перевірити підозри, і справді – недарма, адже було скоєно дрібну крадіжку групою осіб. Я зателефонував у поліцію, розповів про ситуацію. Коли прийшли злодюжки забрати речі з камери схову, почав тягнути час до прибуття поліції. Дані особи вели себе безсовісно, розказуючи байки на зразок, «хіба ж це крадіжка, це так, дитячий жарт». Гроші за вкрадений товар вони повернули. Поліція провела якусь бесіду з куратором і відпустила. Тому я вирішив, що країна повинна знати своїх «героїв» і виклав їхні світлини та відео з пограбування у мережу – на сторінку магазину «Фортуна» у «Фейсбук». Шкода, що перед законом вони повинні були поцупити щось дійсно цінне, на велику суму. А так, навіть не затримували надовго. Одним словом, потрібно бути пильними.

Олександр стверджує, що це вже не перша крадіжка у їхньому магазині:

– Навесні нас пограбували досить серйозно. Якраз на початку сезону почали закупляти продукцію у холодильник, що на літній площадці, і вночі до 12-ої хтось виламав замки на броні й поцупили всі солодкі води, соки та сиропи. Поліція провела слідчо-оперативні дії, але, на жаль, безрезультатно.

Щоб захистити майно від пограбувань, поліцейські радять встановити побільше відеокамер у приміщенні та на вулиці, налаштувати пульт охорони, а ще залишати увімкненим світло в темну пору доби.

Степан Візіренко

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100