реклама

реклама

Районні виборчі комісії тих районів Черкаської області, у котрих пройдуть перші вибори в об'єднаних громадах сформували 12 сільських і 2 міських територіальних виборчих комісії. Про це інформує «ОПОРА».

Найбільше серед членів новостворених комісій представників місцевих осередків партій Блок Петра Порошенка "Солідарність" та Радикальної партії Олега Ляшка - по 40.

34 своїх представників у комісіях має ВО "Батьківщина".

28 - Народний Фронт.

21 - Об'єднання "Самопоміч"

8 - Опозиційний блок.

По сім своїх представників у комісіях мають Аграрна партія України та ВО "Черкащани". Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» має 5 своїх представників у комісіях.

По три представника мають партія "Відродження", УКРОП, партія "Україна Славетна" та партія "Нова політика". Партія "Справедливість" має двох представників у комісіях. ВО "Свобода" та "Порлітична партія "Патріот" по одному.

Найбільше - 12 - керівних посад у комісіях дісталось представникам Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

За представниками ВО "Батьківщина" 10 керівних посад. Радикальна партія Олега Ляшка та Аграрна партія України мають по 5 керівних посад у комісіях.

Чотири з новостворених виборчих комісії, а саме Ліплявська сільська, Кам'янська міська, Паланська сільська та Степанківська сільська виборчі комісії утворені у максимальному складі (18 осіб), а дві - Бузівська сільська і Зорівська сільська виборчі комісії, утворені в мінімальному складі (9 осіб).

Відтак при утворенні сільських і міських комісій лиш три районні комісії вдавалися до процедури жеребкування (процедуру проводять у тому випадку, якщо кількість подань переважає кількість вакантних місць у комісіях).

Також нагадаємо, що згідно Статті 22 ЗУ "Про місцеві вибори", склад територіальних виборчих комісій формується за поданнями зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій партій [...} у кількості не менше 9 і не більше 18 осіб.

Право подання кандидатур до складу територіальних виборчих комісій мають:

1) місцева організація політичної партії, про утворення депутатської фракції якої оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання;

2) зареєстрована в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцева організація політичної партії.

Суб’єкти подання кандидатур, зазначені у пункті 1 частини другої цієї статті, можуть запропонувати до складу відповідної територіальної виборчої комісії не більше ніж по дві кандидатури. Суб’єкти подання кандидатур, зазначені у пункті 2 частини другої цієї статті, можуть запропонувати до складу відповідної територіальної виборчої комісії не більше ніж по одній кандидатурі.

Нині новостворені комісії працюють над формуванням виборчих округів. Ця процедура має завершитись 20-го вересня.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Такі справи 20.09.2017 19:54
Цитую депутат:
Може вже досить народ одурманювать, як обирають, таких і мають.

Важливо не як обирають, а як потім рахують рябці, ківалови і охендовські.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Гамарджопа 20.09.2017 18:50
Тепер зрозуміло, чому Саакашвілі засилають на Черкащину. Бо 34+21+8 менше ніж 40+28
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 депутат 20.09.2017 13:26
Може вже досить народ одурманювать, як обирають, таких і мають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100