реклама

реклама

Через несправну каналізацію стоки з п’ятиповерхівки, що у Смілі за адресою вулиця Героїв Небесної Сотні, 15, місяцями затоплювали квартиру на першому поверсі.
Каналізаційними стоками наповнювалася навіть люстра під стелею

Каналізаційними стоками наповнювалася навіть люстра під стелею

– Через ванну та унітаз, а одного разу – просто зі стелі стоки з усього під’їзду загиджували нашу квартиру. Тільки за серпень нас затоплювало три рази, – розповідає жителька квартири Тетяна Забожко, мати маленької дитини. – А перед цим за останні півроку затоплювало ще двічі. Зокрема, був «подаруночок» і на 8 березня. Моя півторарічна Соня весь час хворіє. Два тижні тому «швидка» забрала нас із ларингоспазмом. Санітарні умови сприяють...

20170829_124922

Тетяна демонструє килими, які в серпні були повністю просякнуті фекальними стічними водами. І навіть коли в квартирі стає відносно сухо, каналізаційні стоки продовжують хлюпати в підвалі.

Жінка каже, що регулярно пише заяви в різні інстанції, проте ніхто за несправну каналізацію відповідальності не бере.

– Ми маємо обслуговуючий кооператив «Сміла», який повинен слідкувати за технічним станом будинку. Але там відповідальності всіляко уникають. Мовляв, каналізація забивається через те, що сусіди згори скидають у неї всякий непотріб. Цей непотріб комунальники нібито вичистили із труб на початку серпня. Але ж продовжувало заливати й після цього, отже, до чого тут сусіди? – обурюється Тетяна.

Перекладаючи відповідальність на сусідів, у обслуговуючому кооперативі «Сміла» спочатку твердили, що чавунні каналізаційні труби в будинку ще нормальні, вони не вичерпали належного терміну придатності. Але потім вирішили все-таки замінити частину з них на сучасні пластмасові.

Старі труби

Старі труби

– Якщо так, то винні, виходить, не сусіди. І кооператив, по суті, непрямо визнає свою вину, – каже Тетяна. – Ми хотіли владнати справу мирно. Але керівник кооперативу Микола Гончаренко настільки впевнений у своїй правоті, що запропонував нам судитися. Що ж, це не наша ініціатива.

За словами мешканців, ремонтні роботи в будинку ведуться недбало. Зокрема, перед відключенням водопостачання людей про це ніхто не попереджає.

Тетяна Забожко демонструє величезну дірку, яку комунальники пробили в стіні її кухні.

– Це працівники обслуговуючого кооперативу «способом підбору» шукали причини залиття нашої квартири. Вибили, зрозуміли, що дарма, і пішли шукати причину далі... Згодом дірку в трубі знайшли вище, над перекриттям. Але отвір у стіні так і залишився, – обурюється жінка.

13

Отримати коментар від ОК «Сміла» не вдалося. Відразу після того, як журналіст «Прочерку» представився, керівник підприємства Микола Гончаренко сказав:

– А, так це ви виклали в Інтернет неперевірену інформацію? У нас не буде з вами ніякого розговору! – після чого поклав слухавку.

Про яку «неперевірену інформацію» йдеться, так і залишилося таємницею.

реклама

Коментарі  

 
-8 #1 Загребля 20.09.2017 18:30
І справді Сміла це якесь недоразумєніє. Тут може бути люба кака. Бо така влада.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100