реклама

реклама

Уперше на Черкащині впровадження інноваційних соціальних послуг (підтриманого проживання, денного догляду) фінансуватиметься із обласного бюджету. Відповідні зміни внесли депутати обласної ради на черговому засіданні сесії до програми «Турботи». Послуги надаватимуться на базі Благодійної організації «Черкаська мережа».

Домогтися такого рішення вдалося завдяки адвокаційній роботі співробітників організації. 50 тисяч гривень з обласного бюджету тепер буде витрачено на послуги, які надаються родинам, яких торкнувся ВІЛ, туберкульоз, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, потерпіли від сімейного насильства.

– В Україні діє Стратегія надання соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України до 2020 року, яка дає можливість надавати допомогу цим категоріям населення з місцевих бюджетів. Приємно, що вперше ця норма почала застосовуватися і в Черкасах. До цього фінансування здійснювалося винятково із Глобального фонду. Однак співфінансування з обласного бюджету забезпечує сталість послуг, – пояснює голова правління БО «Черкаська мережа» Олена Стрижак.

Прес-служба БО «Черкаська мережа»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Л 24.09.2017 06:11
Що ж Ви повідомляєте про "оплачений денний догляд та проживаня для тих, хто в скрутному становищі" і не надаєте ні телефону, ні адреси. Може б і люди звернулись, і не так багато б розпилили коштів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100