реклама

реклама

Місто Ватутіне знову штормить. Під кінець минулого тижня хтось осквернив меморіал Героям Небесної сотні, зрізавши зі щогли червоно-чорний прапор. Нагадаємо, що тільки недавно після довгих баталій три прапори – Державний, Європейського Союзу і національно-визвольний – зайняли місце біля монумента. Однак останній довго там не промайорів, інформують «Вісті Черкащини».

280920172240446146825

«Вранці 21 вересня до виконавчого комітету надійшла інформація про те, що біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та Героям АТО, що знаходиться у Сквері «Пам'ять», відсутній чорно-червоний прапор. Хто його викрав – невідомо. Але мабуть для цих осіб пам'ять – це тільки слово з шести літер, а не данина героїзму людей, які загинули на кровавому майдані під час Революції Гідності та в жорновах антитерористичної операції. Таким особам і їх діям – ГАНЬБА!» – йдеться на офіційному сайті Ватутінської міськради.

Ця подія викликала неабиякий резонанс поміж містян. Одні переконані, що червоно-чорний стяг – це прапор усіх патріотичних сил, інші тлумачать його як «бандерівський», опираючись на статтю у Вікіпедії, і наполягають, що він не має до Ватутіного жодного відношення.

– Звертаюсь до групки Ватутінських ніби бандерівців: ваш партійний прапор ви можете повісить у вашому партійному офісі. А нав'язувать його усім мешканцям Ватутіного, думаю, що не варто. Ну не нав'язують же інші партії свої партійні прапори усім мешканцям Ватутіного. І це правильно. Над Ватутіним майорить Державний Прапор України. І цього достатньо. І це добре. І це влаштовує усіх. І це милує око, – пише Вікторія Ставр на сторінці «Місто Ватутіне» у «Фейсбук».

– Коли Україна в стані війни, то воює під червоно-чорним прапором. Чорне – це Свята Українська земля, а червоне – кров пролита за нашу землю. Зараз на Сході наші козаки воюють під таким прапором, а в центрі України сєпари безкарно їх знімають. Смерть ворогам України, – відповідає Петро Гогунець на закиди опонентів.

– Нехай він буде хоч і 1000 раз бандерівським, проте, не московським! Ніхто не давав права знімати прапор, під яким наші Захисники йдуть у бій, аби ми з вами не знали жахіть Війни! І цей прапор майорить не лише у Ватутіному, а в усіх куточках України! – наголошує дружина атовця Анастасія Яніна.

Олександр Григорук

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100