реклама

реклама

Ініціювати подання на зняття депутатської недоторканності з нардепа від Черкащини Геннадія Бобова, – з такою вимогою звернувся до генпрокурора Юрія Луценка народний депутат України, член комітету з питань запобігання і протидії корупції Ігор Луценко. Рада проголосує, ми забезпечимо, стверджує депутат.

654

Про це Ігор Луценко пише у «Фейсбуці», привертаючи увагу громадськості до сьогоднішнього судового засідання в столиці. Так, сьогодні йде суд по 38 000 000 податку Геннадія Бобова, які він хоче відсудити у ДФС.

Нагадаємо з ім’ям Бобова активісти пов’язували справу по вбивству журналіста Сергієнка.

22181379_1651557408201575_5335729569021372534_o

«Слідство майже завершене. Виконавці ідентифіковані, частина з них закриті і дають гарні покази. Врешті, не проходить і 3 роки, як очільник Генпрокуратури Юрій Луценко анонсує подання на Бобова. Усі активісти, черкаська громада, радуються, АЛЕ подання анонсовано зовсім за іншими статтями. Несплата податків. Ну, несплата то й несплата, думаємо ми, аби почати, дати можливість слідчим працювати по Бобову в повну силу. А там уже хай дійде черга і до вбивства. Дещо заїжджений приклад Аль Капоне гріє душу.

"АЛЕ" не закінчуються. Через деякий час ми, вражені, чуємо від Юрія Віталійовича, що Бобова чіпати вже не будуть, оскільки він добровільно (!) вніс недостачу в 38 плн гривень. Бобова ставлять за приклад.

Актив, котрий ледь не щодня ходить в суди, щоб не дати організувати втечу фігурантам справи, шокований. Знову Бобов відкупився! Деяка фрустрація.

І тут знову виявляється, що є ще одне "АЛЕ" у цій історії! Бобов вирішив через адмінсуд забрати "добровільно" сплачені 38 млн назад!

Вже можна, бо прокуратура ж закрила провадження, подання у ВР відкликали. Залишилося організувати лише правильний суд, і все, Бобову з мінімальними втратами і гроші є, і воля. Але ми не дамо. Ми прийшли в суд, щоб зробити його гучним і яскравим, щоб ми бачили, чого варті слова цих місцевих феодалів», – пише нардеп Ігор Луценко.

Нагадаємо також, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

«Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини),  п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі», – повідомляє Черкаська прокуратура.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

Фото Дмитра Кухарчука та Ігоря Луценка

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100