реклама

реклама

ТОВ «Сміла Енергоінвест» вирішило офіційно пояснити, звідки в них взявся мільйонний борг, про який говорить влада в контексті можливого зриву опалювального сезону в Смілі.

opalenya

Нижче подаємо офіційне роз’яснення підприємства:

«Повідомляємо, що на сьогодні офіційній борг підприємства ТОВ «Сміла Енергоінвест» перед НАК «Нафтогаз» складає  91 мільйонів гривень.

З яких:

45,26 млн. – це не відшкодована державою різниця в тарифах та 0,8 млн. – не відшкодовані державою субсідії. Важливо, це більша половина боргу підприємства. Одже, після повернення державою вище згаданих відшкодувань, борг підприємства буде складати 46 мільйонів гривень.

12,94 млн. – це штрафи та пені НАК «Нафтогаз», які будуть списані відразу після роеструктуризації боргу, яким підприємство займається, тому це тимчасова сума боргу.

Отже, після реструктуризації боргу та компенсації державою різниці в тарифах та субсидій, борг підприємства залишиться на рівні 33-х мільйонів гривень.

Важливо відмітити, що загальна заборгованість наших споживачів за послуги теплопостачання сьогодні складає 7,2 млн. грн., після того, як наші споживачі розрахуються за послуги теплопостачання, борг зменьшиться ще на 7,2 мільйонів.

Так, після повернення компенсацій державою, реструктуризації боргу та розрахунку споживачів за послуги, борг підприємства зменьшиться до рівня 25 мільйонів, з яких 4,5 – це вже передплата за послуги транспортування.

У звязку з тим, що стан системи теплопостачання міста потребує постійної модернізації та проведення ремонтніх робіт, підприємство щороку витрачає від  3 до 3,5 мільйони гривень на проведення цих необхідних заходів. Тому, на сьогодні 20,3 млн. – це та загальна сума, яку підприємство витратило на проведення ремонтних робіт та модернізацію обладнання за весь період своєї діяльності.

Структура-боргу

Також, офіційно повідомляємо, що станом на сьогодні заборгованості перед ПАТ “Черкасигаз” немає.

Більше того, 20 липня 2017 року підприємство ТОВ “Сміла Енергоінвест” здійснило передплату, в розмірі 5 мільйонів гривень».

платіжка

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100