реклама
Sucurity Police

реклама

Днями в смт. Ірдинь Черкаського району пройшов всеукраїнський марафон Irdyn trail run. Аби пробігти серед ірдиньських лісів, з’їхались учасники з кількох міст України.

Влаштував забіг вчитель фізичної культури Ірдиньського НВК Олег Шиятий. До організації трейлу (така назва цього типу змагань, - ред.) долучились і небайдужі жителі селища.

За словами пана Олега, трейл – це біг по природному рельєфу у вільному темпі та в рамках змагань. Ідея провести такі змагання з’явилась під час його занять спортом серед ірдиньської природи.

- Ми хотіли показати учасникам трейлу зі всієї України, що в нас є не тільки Карпати та море, а також є й такі дикі, але в той же час мальовничі місця – болота, кряжі…, - розповів організатор.

За словами Олега Шиятого, всього в трейлі взяли участь 33 спортсмена з Києва, Львова, Харкова та інших міст. Наймолодшому з них 20 років, найстаршому – 61. Учасники долали дистанцію в 15 та 30 км.

Організатор змагань Олег Шиятий нагороджує найстаршого учасника

Організатор змагань Олег Шиятий нагороджує найстаршого учасника

- Всі учасники, які дісталися фінішу, отримали медалі, - розповідає пан Олег. – Медалі, а також цінні подарунки призерам були придбані за рахунок внесків та спонсорських коштів. Також наші друзі з Києва допомогли коштами на паливо та інші потреби, пов’язані з організацією марафону.

Один з переможців марафону Артем Слотін розповідає, що сам родом із Черкас, а нині проживає у Львові. Коли дізнався, що в ірдиньській місцевості влаштовують трейл, не міг не приїхати.

- Я добре знаю цю місцевість, раніше брав участь в орієнтуваннях. Дуже класна траса, було комфортно бігти і навіть дощ не заважав, а навпаки – це саме те, що треба для такого типу змагань.

За словами організатора трейлу Олега Шиятого, він також, як і учасники та спостерігачі, задоволений проведеними змаганнями, та бажає, щоб такий захід був для Ірдиня традиційним.

Марина Рукас

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100