реклама
Sucurity Police

реклама

Суспільство не готове носити при собі пістолети, запевняє заступник начальника ГУНП в Черкаській області Віктор Іванько. Про це йдеться у статті в свіжому номері газети «Вечірні Черкаси» (від 11 вересня).

– Не дуже правильно, щоб кожен носив пістолет у кишені. Люди не готові поки до цього, - коментує Іванько. - Спочатку треба навчати культурі поводження. Щороку на Черкащині через необережне поводження із мисливською зброєю гинуть люди. Як то було нещодавно у Кам’янському районі. Видайте сьогодні українцям пістолети, багато вирішуватимуть свої проблеми зі зброєю в руках. Якщо зараз конфлікт закінчується синцями й образами, завтра один буде вбитий, інший сяде до в’язниці. Є купа інших можливостей для власного захисту. Йти пити горілку із «короткостволкою» в кишені люди ще не готові. Зараз більше 30 тисяч «стволів» зареєстровано в області.  Я поки не чув, щоб хтось захищав своє житло зі зброєю в руках. А от вбивств через необережне поводження вистачає.

Ажіотаж в питанні легалізації засобів захисту життя вигідний власникам спеціалізованих магазинів, вважає правоохоронець. Лобіюють задля безперешкодного імпортування свого товару.

– Шум підіймають ті, хто хоче імпортувати зброю і тут продавати. У нас вартість, наприклад, пістолета «Глок» - 46 тисяч гривень. Це близько 1600 доларів. В Америці він коштує 600 доларів, - пояснює Іванько.

Поряд з тим, на сайті Президента України  зареєстровано більше 20 петицій щодо питання вільного володіння короткоствольною вогнепальною зброєю. Частина з них – проти легалізації. Невдовзі депутати мають розглядати поданий Всеукраїнською асоціацією власників зброї громадський законопроект.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 Пересічний громадянин 14.10.2017 10:22
Право мати зброю повинні мати всі, а не вибрані особи. І мене, простого пересічного громадянина абсолютно не цікавить думка з цього приводу поліцейського чиновника, який абсолютно далекий від реалій сьогодення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Автомобіліст 13.10.2017 20:46
Я поки не чув, щоб хтось захищав своє житло зі зброєю в руках, каже поліціянт, звісно, грабують більшість тих у кого немає зброї.
А взагалі я більш підтриую вислів:"Бог создал людей, а Сэмюэл Кольт уравнял их в правах"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Сидоров. 13.10.2017 09:34
То є особиста думка поліціянта, чи йому поручили озвучити таку думку? Думка у корені неправильна. Зброя повинна бути у населення.Для самозахисту. Людям треба довіряти,а не дивитися на них як на потенціальних злочинців.Для явних злочинців буде стримуючий фактор.Пан Івінько може запезпечити безпеку громадян у всіх куточках області чи хоча би міста? Не може.То про що мова.А про те , що пан головний поліціянт на чув , щоб захищали своє житло із зброєю в руках, то він просто не знає що робиться в селах. Коли лізуть у комору , а господар із вікна стрельне , то вони і тікають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Думка 13.10.2017 08:58
Теж експерта знайшли!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Микола 12.10.2017 22:58
Хто воно таке щоб вирiшувати "люди готовi" жити в безпецi чи примарно довiряти життя трьом цифрам у телефонi?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 депутат 12.10.2017 19:54
Простим сірим потрібно видавать зброю взагалі безплатно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Знаючий 12.10.2017 17:39
Думка Іванька не означає, що так думають всі поліцейські.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100