реклама

реклама

2017 рік був неуспішний для аграріїв. Про це розповів начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка у студії «Вичерпно».

- Цей рік був непростий. Погодні умови дали про себе знати. У минулому році Черкащина виготовила більше 4 мільйонів тонн зерна. У цьому році таких показників не буде, оскільки цьому завадили засуха, нестача опадів та всім відомі стихії, які відбулися влітку. Але взагалі все розпочалося ще з весни, коли відчутного удару особливо по баштанним культурам дали морози. Це серйозно вплинуло на врожай. Але разом з тим, зернових достатньо, щоб забезпечити продовольчу безпеку. Будемо надіятись, що в наступному році буде краще, — розповів Ігор Колодка.

Наразі вже йдуть посіви озимих культур, осінньо-польові роботи. Зокрема, іде збір кукурудзи, сої.

Також Ігор Колодка розповів, наскільки сьогодні активно налагоджуються зв’язки з новими інвесторами.

- Якщо брати обробіток землі, то у цій галузі працює в основному внутрішній інвестор, хоча є й іноземні, які працюють успішно. В області наразі недостатньо інвестицій, щоб ми могли розвинути переробну галузь. Але інвесторів цікавить галузь переробки: побудова тих самих індустріальних та аграрних парків, — сказав він.

Ігор Колодка розповів, що сьогодні питання інвестицій в Україні непросте. Але разом з тим ті інвестори, які працюють у нас, розширюють свої можливості. От нещодавно у селі Чорнявка Черкаського району відкрився завод з переробки та фасування меду. Інші зацікавлені компанії вивчають сьогоднішній ринок, кон’юнктуру. В області достатньо місця для переробки овочевої та фруктової, м’ясної та молочної продукції.

Детальніше розмову з Ігорем Колодкою дивіться у відео:

реклама

Коментарі  

 
+9 #2 Власник земельного паю 14.10.2017 15:10
Та який цей чиновник головний аграрій області, звичайний статист із зарплатою державного службовця та з гарним кабінетом в приміщенні ОДА. ГОЛОВНИЙ АГРАРІЙ ОБЛАСТІ - це безпесередній трудівник, який працює на землі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 не хотів але 14.10.2017 11:59
Спірне питання щодо головного аграрія області, краще просто - начальник управління АПК.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100