реклама
Sucurity Police

реклама

У Смілі 18 жовтня виконавчий комітет ухвалив рішення про встановлення нового тарифу для теплопостачального підприємства ТОВ "Смілаенергопромтранс", яке обслуговує близько третини будинків міста. Про це сайту vikka.ua повідомив керуючий справами Смілянського МВК Олександр Головченко.

766722

"Для підприємства був затверджений тариф на рівні 1798,14 грн/Гкал та 53,99 грн за 1 кв. м. Раніше тариф був на рівні 1300 грн за 1 Гкал та близько 30 грн за 1 кв. м з ПДВ", – повідомив він.

Підприємство обслуговує будинки у районі станції ім. Т. Шевченка та двоповерхові будинки в районі "Богдана".

На сьогодні це абсолютний рекорд вартості послуг з централізованого опалення в Україні. Раніше у лідерах за дорожнечею тепла було також смілянське підприємство – ТОВ "Смілаенергоінвест", яке обслуговує півміста. Їхній тариф становив 1609,28 грн/Гкал та 37,97 грн за 1 кв.м. з ПДВ. Однак і його, імовірно, збільшать. Підприємство вже подало розрахунки на розгляд тарифної комісії, яка найближчим часом має винести рішення.

"Усі котельні підприємства перебувають у "передстартовому режимі". Для початку опалювального сезону в Смілі органам місцевої влади залишається затвердити тариф, інвестиційну програму та підписати тристоронній договір реструктуризації заборгованості", – повідомили на підприємстві.

Зазначимо, що ТОВ "Смілаенергоінвест" має 67 млн грн боргу та має підписати із владою договір щодо його реструктуризації. Однак, за словами Олександра Головченка, міська рада не буде брати на себе борги, які утворило підприємство. Крім того, до опалювального сезону готове приступити комунальне підприємство Теплокомуненерго.

Рішення про початок опалювального сезону мають ухвалити на наступному засіданні виконкому. Однак чіткої дати, коли саме у смілян батареї стануть теплими, у міськраді поки що не називають.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 олег 19.10.2017 11:51
дивно.наче на різних планетах живемо.ще 10років тому напр Золотоноша(як і інші райцентри) перейшла на індивідуальне покватирне і затушила всі котельні в місті(давали 3роки на перехід будинку і відрізали -по договору з тепловиками,хто не успів я не виноват,в квартирі всерівно темп нижче 12 не падає,бо сусіди гріють)).правда якщо в Смілі є вище 9поверхів то неможна.так.було важко.1тисяча доларів -1,2 це коштувало.але це зменш споживання газу в 2рази .бо немає втрат тепла 20% в трасах,опалюван ня підїздів і підвалів.якщо індив зробити вибірково в квартирах і не відключати будинки від центрального і не гасити центр котельні то це не дає економії газу.це ілюзія економії.як в Житомирі.(на супервисокі будинки треба в дворі на котельню скинутись чи теплові насоси)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100