реклама

реклама

Директори шкіл Черкаської області, вчителі та представники батьківської громади взяли участь у спільному тренінгу на тему «Батьки – педагоги – шкільна адміністрація: від діалогу до партнерства». Серед його організаторів: Благодійний фонд «Інститут розвитку освіти», Громадська організація «Київська міська організація «Батьки SOS» за фінансової підтримки Представництва Фонду Фрідріха Наумана в Україні та Програми підтримки середньої освіти Фундації «Відкрите суспільство». На Черкащині вдалося організувати такий захід за сприяння Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

IMG_20171018_123029

Тренери говорили про типові проблеми взаємодії «батьки-школа-влада», функції та повноваження батьківських комітетів, збір коштів у навчальних закладах та ризики створення благодійних фондів, про запровадження платних послуг і необхідність шкільної форми, проведення державних закупівель, альтернативне залучення коштів, прозорість та підзвітність шкіл та багато іншого.

Учасники семінару самостійно напрацьовували перелік основних проблем такого партнерства та шляхи їх вирішення. Зокрема виокремили проблеми матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів, безпеки усіх учасників навчального процесу та відповідального батьківства.

«Чудово, що ми збираємося гуртом обговорити такі важливі питання. Адже питання співпраці та партнерства вчителів, директорів та учнів і батьків зараз, як ніколи, актуальне. Необхідно реанімувати освіту, залучати висококваліфіковані кадри до роботи в навчальних закладах, підвищувати престижність професії, говорити і про права вчителів», - відзначали представники освітянської галузі під час тренінгу.

Батьківська громада також часто підтримувала позицію педагогів.

«Зараз багато хто говорить, що в школі і те не так, і те. Але я стану на захист учителів, - говорить мама учениць однієї із черкаських шкіл. – Ми постійно вимагаємо чогось від учителів, але батькам і самим потрібно підвищити власну відповідальність перед дітьми і зайнятися самоосвітою. Зокрема відвідати тренінги з психології, соціології. Відповідальних батьків буде більше, відтак - менше конфліктних ситуацій».

Прес-служба Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100