реклама

реклама

За минулий тиждень в Черкаській області зафіксовано два випадки отруєння грибами. Про це «Прочерку» повідомив керівник Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Михайло Сьомак.

images

Перший випадок трапився у Білозір’ї Черкаського району. Жінка приготувала гриби-парасольки в клярі і отруїлася. Проте її життю нічого не загрожує.

Інший випадок стався в Звенигородському районі у селі Хлипнівка. 11-річний хлопець з’їв смажені зеленушки. Дитині стало погано і спершу його направили до місцевої лікарні, згодом відправили в обласну дитячу лікарню. Але дитина померла 17 жовтня.

Фахівці закликають батьків уважно ставитися до раціону дітей та не давати їм грибів, а дорослим, при споживанні грибів, чітко розуміти що саме вживається, та чи правильно гриби приготовані.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Артилерист 23.10.2017 19:35
Ипані зеленушки. Ну нафіг таке їсти. Серед безсумнівних тільки білі, та де вони є. Але решта грибів- не знаєш не бери. Опеньки і ті є не справжні. А решта, підвишні, рядовки хто їх знає. Гусарська рулетка. Я бачив раз як харків'яни везли у маршрутці гриби на вигляд натуральні бліді поганки, я не став лізти у чужий монастир, але запам'ятав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100