реклама

реклама

21 жовтня в День яблука в Києві було встановлено рекорд України з вирізання найдовшою яблучної шкірки – довжина переможної досягла 10 метрів 82 сантиметри, повідомляє «Деловая столица».

apple peal

Головний подарунок власнику рекорду – півквартири в ЖК «Нова Англія». Рекордсменкою стала Марія Банк, яка тепер є власницею половини квартири в «Новій Англії».

Довжина шкірки з яблука, яку вона представила суддям, становить 10 метрів і 82 сантиметри.

– Ми з сестрою всю ніч вирізали шкірку з яблук, перевели 5 кілограмів яблук, – жартує Марія. – До речі, яблуко яке перемогло, – з батьківського саду, в Черкаській області. Ми дуже вірили в перемогу, але коли назвали моє ім'я, це стало для мене великою несподіванкою, – поділилася враженнями Марія.

Почесне друге місце посіла сестра Марії, Олена Мартинюк, довжина її яблучної шкірки становить 10 метрів 78 сантиметрів. І Олена не залишилася без подарунка – вона проведе цілий релакс-день в Wellness центрі від Equides club.

the winner

Варто відзначити, що найкоротша шкірка виявилася довжиною в 1 метр, що є цілком гідним результатом.

Почесними суддями, які фіксували результати, стали: Віталій Зорін – експерт Національного реєстру рекордів України, Олександр Лук'яненко – шеф-кухар мексиканського ресторану і текіла-бару на Подолі Tequila House, і Асмік Гаспарян – переможниця кулінарного реаліті-шоу МастерШеф-6.

Результати учасників приємно вразили Віталія Зоріна:

– На самому початку реєстрації учасників я був упевнений, що максимальна довжина яблучної шкірки буде не більше 7-8 метрів. І зараз повинен визнати, що результати перевершили всі мої очікування.

Найбільше вразило Олександра Лук'яненка, шеф-кухаря мексиканського ресторану Tequila House, то, з якою делікатністю деякі учасники поставилися до завдання! У деяких місцях ширина зрізу досягала 2-2,5 мм: «Я навіть не очікував, що будуть настільки високі результати, саме технічного виконання цього рекорду».

З захопленням розповідає про рекорд і Асмік Гаспарян:

– Я була здивована, як дбайливо, нервуючи, тремтячими руками учасники викладали ароматну шкірку... Дивним також для мене було те, що в учасників були свої методи, інструменти. Люди на вирізання шкірки витратили 4-6 годин. І, звичайно, «Нова Англія» – це дуже сильний мотиватор! Нехай буде затишним вогнище Марії! Чекаю новосілля.

Для встановлення національного рекорду зареєструвалося близько 200 учасників та понад 40 зареєстрованих пройшли відбір. Адже мінімальна довжина яблучної шкірки, яка допускається до участі – не менше 15 сантиметрів.

Змагання з очищення яблучної шкірки дуже популярні у деяких країнах світу, зокрема, у Великобританії. Ще в 1976 році там було встановлено рекорд, який досі не побитий, – 53 метри.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #5 Не переживай, ватан 25.10.2017 13:02
Цитую Іванко:
Ну нарешті! Хоч довжиною шкурки прославилися

Прославиться довжиною своєї шкурки, Ванька-дурак, ти зможеш тільки якщо надумаєш виконать невластивий слов'янам обряд ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Черкащанин 25.10.2017 11:17
Одне з багатьох подібних англійських змагань. Символізує концентрацію людини на у спіху і достатку - добра, проста і весела гра, започаткована британськими фермерами.
Думаю, у нас приживеться, навіть якщо за виграш не квартири даватимуть, як цього разу, а простіші призи. Це ж не жирні "бліни с лапати" жрать, як у рашці :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #3 Іванко 25.10.2017 10:15
Ну нарешті! Хоч довжиною шкурки прославилися, а то за всима рейтингами наш пан-голова Ткаченко на останньому місці, куди тягне за собою всю Черкащину.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 влад 24.10.2017 22:21
Дно пробито. Браво!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Зер гут 24.10.2017 12:47
Молодці, черкащанки - вітання!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100