реклама

реклама

Розвиток громад після об’єднання, а зокрема можливості для збільшення ресурсної бази, розвиток комунального господарства, використання коштів міжнародних фінансових фондів тощо, - усе це обговорюють сьогодні в Черкасах на регіональному форумі «Залучення ресурсів для розвитку територіальних громад».

DSC_0526

У заході беруть участь як керівники області, так і очільники ОТГ Черкащини та інших областей.

Як зазначив голова ОДА Юрій Ткаченко, сьогодні влада особливо не переконує громадт об’єднуватись. Це роблять сусідні громади, які вже показують результат.

Адже ресурси деяких громад після об’єднання зросли в 2,5, а то й у 5 разів.

- Сьогодні маємо своєрідну конкуренцію органів влади за розвиток територій. До кінця року на Черкащині має бути 26 ОТГ, але треба розуміти, що зі зростанням ресурсів і повноважень зростає і відповідальність, - сказав Юрій Ткаченко.

Голова облради Олександр Вельбівець наголосив на важливості фінансового підкріплення реформи, що забезпечує влада. Однак, зазначив, що при об’єднанні часто з’являється потреба в професійно підготовлених кадрах, але розвивати потенціал службовців на місцях допомагає програма «U-Lead», з організаторами якої плідно співпрацює обласна влада.

Присутній нардеп Максим Поляков, пригадав, що коли приймалися законпроекти щодо реформ, була шалена критика, але були й ті, хто розумів ефективність цих реформ.

- І зараз на прикладі Черкащини, де громади об’єднуються в ефективні ОТГ, ми бачимо результат, - сказав Поляков.

Учасники форуму наголошують на користі таких заходів, адже тут вдається поділитись досвідом з учасниками ОТГ з інших областей.

Деталі згодом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100