реклама

реклама

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко просить генпрокурора Віктора Пшонку перевірити ефективність використання бюджетних коштів при реконструкції музею Тараса Шевченка в Каневі в період 2010-2011 років. Про це йдеться у зверненні Томенка до ГПУ, повідомляє прес-служба віце-спікера.
Микола Томенко вважає, що реконструкція музею відбувалася в авральному режимі без дотримання елементарних будівельних чи мистецьких норм та стандартів. Це, за словами Томенка, призвело до того, що уже сьогодні є негативні наслідки.

– Так, сама місцева влада інформує про виниклі проблеми з мармуровим покриттям. За оцінками фахівців та експертів у приміщенні музею повністю відсутня гідроізоляція будівлі, - зазначив він.

– Якщо взяти до уваги, що з моменту урочистого відкриття музею пройшло трохи більше року, дані факти наводять на думку про можливе нецільове та неефективне використання коштів, виділених на реконструкцію музею та допущені у зв’язку з цим зловживання на заключній стадії робіт, - додав віце-спікер.

На таку заяву віце-спікера відкритим листом відреагувала радник Президента Ганна Герман. Вона порадила йому звернутися до Генпрокуратури з приводу розкрадання коштів при реконструкції музею Шевченка і будівництві музею Голодомору за минулої влади.

Герман нагадала, що, коли Томенко був гуманітарним віце-прем’єром в уряді Юлії Тимошенко, він після новорічних свят виходив на ковзанку і не турбувався долею музею Шевченка, «який тоді вже був зруйнований».

– І так він зруйнованим простояв всі роки Вашого гуманітарного віце-прем’єрства і всі роки віце-прем’єрства Вашого наступника Вячеслава Кириленка. Музей стояв з позриваними підлогами, з чорними стінами, повибиваними вікнами. І навколо – непрохідне болото, - заявила вона.

– Так тривало протягом усього часу правління найбільш патріотичної української влади. Гроші, щоправда, виділялися. Всього, дозволю собі нагадати вам, пане Томенко, з 2005 по 2009 роки на реставрацію цього музею держава виділила 64 мільйони 151 тисячу гривень. Де ті кошти? Куди вони поділися? Чи не хочете Ви про це запитати Генерального прокурора?.. - додала Герман.

Крім того, на її думку, Томенку варто звернутися до прокурора і стосовно коштів, які виділялися на будівництво меморіалу жертвам Голодоморів у Києві. Там, мовляв, є проблеми пов’язані з неякісним виконанням робіт при будівництві Меморіалу.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Валентин 03.01.2012 22:19
Ганна Герман! Сваритися вміє добряче , але чи є цьому толк. Коли член Партії регіонів - перший заступник голови ЧеркаськоїОО Партії регіонів Тимошенко М.І. офіційно зі своїх уст завляє "ХТО ТАКА ГАННА ГЕРМАН _ ЩОБТ Я ВИКОНУВАВ ЇЇДОРУЧЕННЯ" . Отож робіть висновки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Анна 03.01.2012 22:02
Герман, як завжди бреше, ..........!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100