реклама

реклама

Осінь повноправно вступила в свої права, тому усі підприємства області переходять на режим роботи в осіньо-зимовий період. Не виняток – і Черкаське регіональне управління водних ресурсів: здійснено поточні ремонти, перевірено гідромеханічне та електротехнічне обладнання насосних станцій. Постійно діюча комісія управління днями побувала на Золотоніському захисному масиві, де ретельно перевірила стан справ.

Золотоніська насосна станція

Комплекс захисних споруд Золотоніського масиву введений в експлуатацію у 1961 році. До нього входять три захисні дамби, придамбовий дренажний канал та Золотоніська насосна станція з водозливом.

Тож постійно діючій комісії управління було що перевіряти: і стан виконання доглядових робіт по дамбах, стан гідромеханічного, електротехнічного обладнання насосної станції, кранового та щитового господарства, виконання ремонтних робіт. В жовтні працівниками насосної станції було проведено заміну труб системи тепловодопостачання та ремонт насосного агрегату №1.

– До роботи в осінньо-зимовий період насосна станція готова, будівля та територія перебувають в нормальному стані. На території дамб проводиться вирубка чагарників та прибирання прилеглої території укосів дамби від сміття, – ділиться враженнями після перевірки начальник відділу експлуатації водогосподарських систем Любов Гончарова.

Колектив насосної станції невеликий – всього 11 осіб, однак він повністю забезпечує її роботу.

– Ми тут і фарбуємо, і білимо, і прибираємо, і за насосним обладнанням доглядаємо. Цього року усі заплановані роботи виконані, матеріали, що надавались, освоєні. Є працівники, які займаються обслуговуванням дамби: прибирають, обкошують, вирубують чагарники, вивозять сміття. До Ірклієва протяжність дамби 21 км, то вони їдуть підводою збирають – і на сміттєзвалище, – розповідає начальник Золотоніської насосної станції Володимир Лисак.

Не залишилося поза увагою і механічне обладнання. Перевірено усе: від насосних агрегатів до підйомних механізмів та підкранових шляхів.

– Дизельна електростанція готова до експлуатації і в будь-яку хвилину, при аварійному відключенні електроенергії, вона здатна замінити чергове освітлення. Проведено поточні ремонти 4 основних насосних агрегатів О4-87, до кінця року планується ремонт ще 3-ьох. Підкранові шляхи та підйомні механізми випробовував особисто і можу стверджувати, що працюють відмінно, – зауважує головний механік Черкаського РУВР Вадим Підоплічко.

В процесі перевірки електромонтери та машиністи насосних установок склали щорічні іспити, адже працюють з електроустановками з напругою від 6 до 10 тис. Вольт, тому як теоретичні, так і практичні навички мають завжди бути на високому рівні.

– В процесі іспитів перевіряли знання правил технічної експлуатації, правил технічної безпеки, пожежної безпеки та керуючих документів. Усі склали іспити успішно, тому працівники допущені до роботи, їм видані посвідчення встановленого зразку, – каже провідний інженер з охорони праці Анатолій Дурицький.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100