реклама

реклама

Без алкоголю, олів’є та гулянь до ранку – так зазвичай відзначають Новий рік прості українські в’язні. Утім, незначне послаблення звичного режиму їм таки обіцяють. За підготовкою до свята напередодні Нового року в Черкаській колонії спостерігала знімальна група «НТН». 

У Черкаській чоловічій колонії №62 відбувають покарання вперше засуджені за тяжкі злочини. Вбивці, ґвалтівники, розбійники. Уродовж року для них є лише два свята, у які звичний режим трохи пом’якшують – це Великдень та Новий рік. Останнього тут чекають особливо.

В'ячеслав Фуцур, керівник їдальні:

– Наприклад, буде готуватися м’ясо тушковане з кашею перловою та соусом, вінегрет, суп гороховий, котлети з кашею пшоняною, компот, хліб. На вечерю – риба смажена з картопляним пюре та соусом, хліб і чай.

А ось про традиційне в звичайному житті новорічне меню в’язні можуть лише мріяти. Хіба що, передадуть рідні.

В'ячеслав Фуцур, керівник їдальні:

– Передачі зараз дозволяються до 30 кг кожного дня, родичі стараються.

– Що зазвичай передають?

– Зазвичай – цукерки, цитрусові, консерви, сало, цибулю, часник. Таке, щоб підняти трохи настрій засудженим.

Чого за ґратами на свята точно не буде – так це алкоголю.

Андрій Стрижов, заступник керівника управління держдепартаменту з питань виконання покарань у Черкаській області:

– Ні, ні в якому разі, тому що спиртні напої, будь-які спиртні напої в установі заборонені, адміністрація установи не допускає таких випадків. Якщо такі випадки трапляються, то родичі, близькі знайомі, які намагаються передати такі заборонені речі, притягуються до адміністративної відповідальності.

Утім, як і звичайні українці, новорічної ночі ув’язнені ляжуть спати трохи пізніше. Хоча гуляти до ранку їм, звісно ж, не дозволять.

Андрій Стрижов, заступник керівника управління держдепартаменту з питань виконання покарань в Черкаській області:

– У святкову ніч з 31 на 1 січня будуть дозволяти їм не лягати спать в 22:00, а близько двох годин дозволять зустріти новий год, подивитися святкові передачі по телебаченню, на слідуючий день зміститься графік трошки, тобто, підйом буде вже не в 6 годин, а в 7.

Святковий концерт та кілька годин на перегляд телевізора – оце і вся зустріч нового року в колонії. Потому всіх розведуть по камерах – чекати на наступне свято.

Ірина Винокурова, Олександр Разкевич, «НТН».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100