реклама

реклама

Жителі черкаського будинку, що на вул. Сумгаїтській, 24, скаржаться на супермаркет «Сільпо», який розташований на першому поверсі, повідомляє «Газета по-українськи». Там постійно шумлять вантажівки, холодильники та кондиціонери.

– Під моєю квартирою м'ясо рубають, то я на дивані підскакую, – розказує 52-річний черкащанин Володимир Красноштан. – Онука не може спати. Тільки засне – візок поїхав: гу-у-у-у. Я як лічильник: рахую, хто скільки в туалет ходить. Цокають каблуками по бетону.

Черкащанка Раїса Чала намагається продати свою квартиру або поміняти на іншу через постійний шум. Покупці відмовляються Фото: gazeta.ua

Черкащанка Раїса Чала намагається продати свою квартиру або поміняти на іншу через постійний шум. Покупці відмовляються Фото: gazeta.ua

 

Над супермаркетом квартира Раїси Чалої.

– Я цілий рік воюю, – каже 54-річна черкащанка Раїса Іванівна. – Під моєю квартирою стоять два компресори, що працюють цілодобово і сім кондиціонерів. І всі комунікації від кондиціонерів йдуть під мою квартиру. Такий дзвін стоїть, що мозок вивертає. Наче постійно гроза на вулиці й гуркіт грому. А в мене черепно-мозкова травма була, інсульт, неврит слухових нервів, так що в мене в голові ще свій шум. Ще й цукровий діабет на додачу. А я на нервах із самого ранку. Візки гримлять. Усі розвантажувальні роботи піді мною роблять.

Жителі скаржилися на магазин до санітарно-епідеміологічної станції. Звідти виїхали спеціалісти, зробили заміри шуму. Порушень не виявили.

– Після того в магазині оббили стелю пінопластом, – каже Раїса Чала. – Але це ж утеплювач, нічого не змінилося. «Сільповські» машини вдень і вночі їздять, гудуть, смердять. Тоді взагалі жах. Такими машинами в жилий двір не можна заїжджати, це ж наша прибудинкова територія, за яку гроші платимо. А, по суті, маємо тільки лавку під під’їздом.

Раїса Чала вимагає від магазину нову квартиру.

– Я хочу, щоб не було цього шуму: нехай прибирають кондиціонери або заміняють їх на безшумні, візки й тягачі поприбирають, бетонні поли покриють. А якщо не можуть, то нехай купують мені іншу квартиру. Я вже сім років намагаюся обміняти житло, в усіх агентствах є. Хто не прийде, гляне – відмовляються.

Вигляд із квартири черкащанки Раїси Чалої. Супермаркет «Сільпо» розташований на першому поверсі будинку на вулиці Сумгаїтській, 24. Фото: gazeta.ua

Вигляд із квартири черкащанки Раїси Чалої. Супермаркет «Сільпо» розташований на першому поверсі будинку на вулиці Сумгаїтській, 24. Фото: gazeta.ua

У департаменті муніципальної інспекції міськвиконкому кажуть, що магазин не перевищує рівень шуму.

– Ми змусили магазин підбити стелю звукоізоляційним матеріалом, обшити компресори й набити гумову прокладку на металеві двері. Санстанція перевищення шумів не виявила. Проте жителька вимагає поміняти квартиру, – каже заступник директора департаменту муніципальної інспекції Ігора Кіта.

Про результати перевірки розказують працівники «Сільпо».

– Тільки в одній квартирі було перевищення шуму в нічний час, – кажуть у прес-службі «Сільпо». – Після того магазин припинив роботу в нічний час, на візки встановили гумові колеса, стелі коридору і м’ясного цеху обладнали звукопоглинаючим покриттям.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Справедливость 27.02.2012 19:41
До "Сельпо" в тех же помещениях находился магазин "Спар", с теми же генераторами, кондиционерами и т.д. Раньше их все устраивало?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Светлана 08.01.2012 21:21
Интересно,а чего же тогда Раиса Ивановна не расскажет о том,что Сильпо поставило ей на окна стеклопакеты? Причем она выбрала самые дорогие,с тройными стеклами.И магазин она посещает каждый день,хотя рядом стоит другой продуктовый магазин.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 ЧОРНИЙ ПОЛКОВНИК 06.01.2012 09:23
Уявіть собі таку ситуацію в Англії, Франції або Німеччині...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Ирина 05.01.2012 13:04
Очень правильно Раиса Ивановна требует соблюдать свои права.Это немыслимо так жить.Ради наживы идут на всё.Почему же ,,Сельпо,,не построит отдельно стоящее здание под магазин? Да всем на всё в Украине наплевать.Люди это мусор.Ужас.Я бы подала в суд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100