реклама

реклама

21 листопада в Черкасах під Будинком Архітектора тітушки недопускали журналістів та жителів села Рацево (Чигиринщина) на засідання архітектурної ради ЧОДА. На вході до приміщення відбулася сутичка, в якій тітушки побили селян. Присутня на місці події поліція ніяким чином не допомагала жителям Чигиринщини, серед яких були й прихильники ВО «Свобода». На місце події також прибули черкаські свободівці, зокрема й депутати Черкаської облради Юрій Ботнар та Сергій Воронов.

Так описує подію прес-служба партії «Свобода».

23795007_1465469706841396_4513514465890748318_n

За інформацією політсили, на засіданні архітектурної ради розглядали проект побудови на території села Рацево птахофабрики «Перемога Нова», яку пов’язують із Юрієм Косюком. Мешканці села приїхали на засідання ради аби висловити свою позицію стосовно недопущення побудови цієї споруди. Громадяни розповідають, що існує ряд екологічних ризиків, пов’язаних із розміщенням такого великого підприємства на території сільських земель. Зокрема повідомили про те, що ця фабрика запланована як найбільша в Україні та нараховуватиме 6 мільйонів голів курей, при тому, що за європейськими стандартами поголів’я не повинне перевищувати 20 тисяч. Жителі Рацева стверджують, що біля місця побудови залягають великі пласти високоякісних питних підземних вод. У разі побудови там птахофабрики вода може бути забрудненою, що одразу позбавить велику частину Чигиринського району питної води. Також у селян постає питання куди ж «Перемога Нова» планує розміщувати мільйони тонн відходів, які характеризуються високою токсичністю та неприємним запахом (від житлових приміщень села забудова розташовуватиметься на відстані 1300 метрів).

Звісно ж, серед жителів Рацева знайшлися люди, які підтримують побудову на території села птахофабрики. Цікаво те, що їх безперешкодно допустили на засідання ради, тоді як протестувальників не пускав кордон поліції та молодиків.

Юрій Ботнар повідомив, що прекрасно розуміє людей, які підтримують побудову птахофабрики, адже таким чином у селі з’явиться велика кількість робочих місць для його жителів. Проте свободівець наполегливо порадив голові Чигиринської РДА Володимиру Клименку не зациклюватися на лише одному інвесторі, «Перемога Нова». Тим більше, якщо є ряд загроз, пов’язаних із його проектом.

«Я вважаю, що Чигиринщина багата на різноманітні ресурси, тож там можна розвивати інші галузі, зокрема деревообробну та легку промисловість. Такі підприємства також можуть надати робочі місця працьовитим людям козацького краю. А стосовно птахофабрики необхідно детально та неупереджено вивчити всі екологічні ризики й лише тоді щось вирішувати» – наголосив Юрій Ботнар.

Свободівець запитав у Володимира Клименка чи розглядав він можливості запрошення на Чигиринщину інвесторів із інших галузей. Порошенківець не зміг відповісти з якими інвесторами, окрім птахофабрики «Перемога Нова», він налагоджує співпрацю. Всі інвестиційні пропозиції, про які він спромігся розповісти – це створення сміттєпереробного заводу та знову ж таки побудова курників «Перемога Нова».

Юрій Ботнар намагався поставити голові РДА інші питання, проте той відмовився на них відповідати….

Нагадаємо, що представник поліції не допустив журналіста інтернет-видання “Прочерк” Назарія Вівчарика на захід до Будинку архітектора, де обговорюють можливе будівництво в Чигиринському районі нових потужностей холдингу “Миронівського хлібопродукту” (торгова марка “Наша ряба”) у селі Рацево. Тому видання і послуговується партійним прес-релізом, не маючи можливості подати усі точки зору. До слова, офіційного пояснення від поліції щодо не допуску журналіста на подію досі не було озвучено…

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Степаныч 23.11.2017 14:18
Олигархи держат полицию на ручной привязи. Увы, вкус денег кружит голову "ментам".
Задача народа - отрезвить таких полицаев!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100