реклама

реклама

Акцію протесту під стінами обласного управління містобудування та архітектури провели сьогодні активісти з Чигиринщини. Пікет організувала Чигиринська районна народна рада.

Пiкет

– Наш протест пов’язаний зі спробою «Нашої ряби» побудувати на Чигиринщині найбільшу в Європі птахофабрику, – пояснив «Прочерку» голова Чигиринської районної народної ради Павло Романенко. – Ми розпочали боротьбу проти цих планів з грудня 2015 року, коли «Наша ряба» почала «прощупувати» можливості такого будівництва.

За словами Павла Івановича, коли боротьба розпочалася, в Рацевому люди не сприйняли аргументів народної ради. Але після проведеної інформаційної роботи люди стали змінювати свою думку.

– 21 листопада управління архітектури всупереч усім нормам чинного законодавства та не зважаючи на наші зауваження затвердило детальний план будівництва, – зазначив Павло Романенко. – Як відомо, під час засідання містобудівної ради відбувся конфлікт. Ми насилу прорвалися на засідання. У своєму виступі я попередив про цілу низку порушень, допущених у документації. Щоб їх усі зараз не перераховувати, назву лише два. Передусім, за чинними нормами, детальний план виготовлено не на підставі районної схеми планування. У цій схемі на території Рацівської сільської ради не передбачено розміщення пташників. Крім того, до таких об’єктів, які збираються побудувати, від водозабору повинно бути не менше 3200 метрів, а насправді – близько кілометра.

Начальник управління містобудування та архітектури Черкаської ОДА Василь Дмитренко в цей день перебуває у відрядженні в Києві. Для «Прочерка» він надав короткий коментар по телефону.

– Річ у тім, що районна схема планування офіційно актуалізована в 2013 році, тому що попередні схеми виготовлялися ще в радянські часи, – сказав Василь Іванович. – Що ж до відстані до водозабору, то розпорядженням голови Чигиринської райдержадміністрації, яке підтверджене рішенням адміністративного суду, дано дозвіл на розробку детального плану території. Щодо відстаней було зроблено запити в усі компетентні служби. Якщо виникне потреба в уточненнях, їх буде зроблено.

Більш докладно прокоментувати ситуації Василь Дмитренко пообіцяв у понеділок. «Прочерк» готовий надати слово для коментаря також представникам холдингу «Миронівський хлібопродукт» (торгова марка «Наша ряба»).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #3 Черкасчанин 28.11.2017 18:09
Цитую Сидоров.:
Під Рацевим знаходиться один із набільш чистих і великих резервуарів води у світі.Загадити своє сьогодення і майбутнє легше легшого.Чмновники з райадміністації це розуміють. Але гроші не пахнуть.На них можна поїхати пожити на Канарах чи десь інде.

Сидоров! Дай ссылочку где почитать про этот резервуар
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Анна 25.11.2017 20:10
Ещё в советские времена,мы так же боролись против строительства атомной станции,зная о том,что строительство её(атомной станции) там,а это район пос.Орбита и дальше введение её в эксплуатацию,ап риори приведёт к повторению Чернобыльской катастрофе. Так что я и мои друзья поддерживаем Чигиринцев в их нелёгкой борьбе против банды порошенко и его сатрапов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Сидоров. 25.11.2017 12:19
Під Рацевим знаходиться один із набільш чистих і великих резервуарів води у світі.Загадити своє сьогодення і майбутнє легше легшого.Чмновники з райадміністації це розуміють. Але гроші не пахнуть.На них можна поїхати пожити на Канарах чи десь інде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100