реклама

реклама

Нині багато говориться про патріотизм, про гідність і честь, про любов до своєї Вітчизни. Саме такі риси характеру притаманні тим, хто оберігає наш спокій на сході України, хто відстоює цілісність держави, щомиті ризикуючи своїм життям. З сумом згадуємо наших земляків, які загинули.  Золотоніщина своїх краян, героїв сучасності, увіковічнює у культурно-мистецьких фестивалях і спортивних турнірах. На честь полеглих АТОвців вже вдруге пройшов шашковий турнір у Коробівці — пам’яті Назара Крупки, хореографічний фестиваль у Піщаному — пам’яті Руслана Шеремета, торік стартував у Плешканях обласний турнір з греко-римської боротьби — пам’яті В’ячеслава Гаги. Цього року цей спортивний захід відбувся 25 листопада в сільському будинку культури. У фойє були розміщені світлини В’ячеслава Гаги, його спортивні досягнення. Тут виставлені і бойові нагороди. 14 березня 2016 року рішенням Плешканівської сільської ради  В’ячеславу присвоєно звання «Почесний Плешканівець» посмертно.

5

Перед початком змагань В’ячеслава Гагу згадували з гордістю і теплотою, гортаючи сторінки його такої короткої біографії. В’ячеслав ровесник незалежності України і віддав за неї своє життя. Зростав на радість та втіху батькам допитливим, жвавим і веселим хлопчаком. Ще змалечку почав ходити на секцію боротьби й дуже хотів бути схожим на свого улюбленого тренера Станіслава Власенка. Робота у спортзалі загартувала і зміцнила дух та тіло Славка, а перші перемоги додали впевненості. Після закінчення школи та п’яти років навчання у Черкаському університеті імені Б.Хмельницького на факультеті фізвиховання, була робота за фахом — учителем фізкультури у Гельмязівській середній школі. Зовсім недовго, бо призвали на військову службу. Служити довелось у 95-ій Житомирській аеромобільній бригаді, яку в березні 2014 року перекинули до Миколаєва. Побував у боях під Слов’янськом, був поранений, після реабілітації знову повернувся у стрій. 15 липня того ж року Президент України нагородив нашого земляка орденом “За мужність” ІІІ ступеня. В’ячеслав –  один із них, із кіборгів. У складі бойового підрозділу захищав Донецький аеропорт і загинув 26 січня 2015 року біля села Спартак — бійців їхньої саперної роти накрило вибухом міни, тяжко пораненого В’ячеслава не встигли довезти до госпіталю. Поховали Славка у його рідному селі.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували його пам’ять.

А потім були промови. Пам’ятати і бути гідним В’ячеслава Гаги, будувати країну, про яку він мріяв й віддав своє життя, закликали  голови Золотоніської райдержадміністрації і райради Олександр Лісовий та Валерій Саранча. Начальник  управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максим Зеленський та виконуючий обов’язки голови федерації з греко-римської боротьби Черкаської області Анатолій Самоха висловили слова вдячності батькам, рідним, тренерам за виховання справжнього чоловіка, який у своєму житті міг зробити багато добрих справ і досягти спортивних висот. Але не судилося…  У пам’ять про В’ячеслава прозвучала пісня «Яворина» у виконанні Назарія Яремчука. Ятрили душу слова, пронизуючи пекучим болем серце батька й матері, які вже ніколи не побачать усміхнене обличчя сина й не відчують дотик його руки.

Ми повинні пам’ятати героя, який не шкодуючи життя захищав кордони України і виборював мир для всіх нас. Вшанували В’ячеслава і на сільському цвинтарі, вклонилися біля його могили та поклали квіти.

Сам турнір на честь В’ячеслава Гаги пройшов у сільському будинку культури. У змаганнях з греко-римської боротьби взяли участь більше 100 юних спортсменів від 14 до 8 років у трьох вікових категоріях із міст Золотоноша, Черкаси, Золотоніського району.

Видовищними та емоційними були змагання, кожен його учасник демонстрував фізичну, технічну підготовку, вміння та навики боротьби. Найкращим посміхнулася фортуна. Переможцями другого обласного турніру з греко-римської боротьби у своїх вікових категоріях стали: Іван Сивуха, Тарас Долженко, Максим Якубенко, Максим Пашкевич, Дмитро Кривоший, Роман Бакай, Нікіта Барило, Денис Стралилов, Олександр Вегеря, Віталій Канельський, Олександр Рябенко, Олександр Подольський, Володимир Алексанян, Денис Брусов, Данило Надточій, Нікіта, Мануйлов, Антон Глиб, Вадим Палаш.

Переможців нагородили медалями та подарунками.

Герої нинішнього часу. Це звичайні і водночас незвичайні люди, бо вони здатні жертвувати собою, своїм життям заради інших. Вони стають прикладом мужності, стійкості і високого патріотизму. На них рівняється молодь, їхній незламним дух додає впевненості та оптимізму.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100