реклама

реклама

30 листопада 2017 року на черговому пленарному засіданні Канівської міськради депутати одностайно підтримали запропонований фракцією ВО «Свобода» проект рішення про заходи щодо забезпечення регіональної мовної політики у місті Канів.

За прикладом рішення Київської міської ради канівські депутати цим кроком установили, що у Каневі для всіх органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств єдиною мовою є державна. Також це рішення встановлює, що саме державною мовою мають виконуватися рекламні оголошення, публічні повідомлення, плакати, афіші, подаватися інформація для споживача. Хоча за потреби україномовні оголошення можна буде додатково дублювати й будь-якою іншою мовою.

Голова фракції ВО «Свобода» в міськраді Юрій Гамалій повідомив, що попри досить значну українізацію міста за часи Незалежності, актуальність прийняття цих заходів значна, адже далеко ще не всі канівці дотримуються засад: українська мова – державна мова.

«У будь якій європейській країні такі рішення здивували б депутатів, адже там державні мови захищаються найліпшим чином. Проте на жаль в Україні й досі толерується мова окупанта, тому цим рішенням ми підтримаємо державну мову» − заявив Юрій Гамалій.

Прес-служба Черкаської обласної організації  ВО «Свобода»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100