реклама

реклама

Заступник мера Черкас Геннадій Шевченко вважає, що в Україні дуже складний механізм притягнення до відповідальності порушників норм при будівництві об’єктів. Про це він зазначив на сьогоднішньому практичному семінарі «Як підсилити роль комітету доступності у впровадженні безбар’єрного середовища в місті?».

24296703_1478613292193704_2358046812759671251_n

Семінар проводять представники Полтавського обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при Полтавській облдержадміністрації.

Доповідачі зауважували, що насправді у всьому цивілізованому світі опущений край тротуару на пішохідному переході, широкі двері та відсутність порогів в закладах соціальної інфраструктури, пандуси, кнопки виклику персоналу тощо є досить поширеним явищем. Все це передбачається при проектуванні будівель. Найдивніше те, що у нас, при прекрасно прописаних законах, які при розробці завжди проходять розгляд у відповідних організаціях, ситуація вкрай негативна.

«За кордоном навіть не розуміють питання, як це можливо, щоб щось було не так при здачі об’єкту. У нас в уже зданому об’єкті можна знайти багато невідповідностей, що потім створить незручності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. А такими особами можуть бути не лише люди на колясках, а й мами з візочками, літні люди, люди, що тимчасово втратили працездатність через перелом кінцівок, погіршення зору тощо. І всі вони зіштовхуються з нашою реальністю. До мало мобільних груп населення можна зарахувати і тих АТОваців, що пережили контузію, а таких також багато», - зауважує співголова фізкультурного клубу осіб з інвалідністю „Віра“, представник Всеукраїнського громадського об’єднання „Національна Асамблея осіб з інвалідністю України”, заступник голови полтавського комітету доступності Ірина Твердохліб

Геннадій Шевченко, будучи присутнім на заході, зауважив, що інколи в місті Черкаси при здачі об’єктів мають місце невідповідності в будівництві через можливу змову проектанта з замовником.

– І нам тоді доводиться переробляти. Чому так? Бо дуже складний механізм притягнення до відповідальності. Якби раз показово була людина покарана, то і пандуси б належні ставили, і бордюр ний камінь опускали б. Щоб були зміни, треба, щоб працювали суди. Треба раз когось нормально покарати! – сказав Геннадій Шевченко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Правдоруб 04.12.2017 21:51
Шо там етот бычок,,х,, понимает ? В проблемах людей с ограниченными возможностями , бык
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Пересічний 04.12.2017 16:37
Як же можновладці самі себе покарають?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Ото 04.12.2017 16:21
Бовкнув фахівець. Законодавство таке ,що права у ДАБІ неймовірні. Сказав би краще про змову між владою і підрядними організаціями, яких нав’язують депутати -без досвіду,ресурсу ,матеріальної бази, з районів .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100