Пішов з життя заслужений артист України Микола Петрина – керівник-засновник ансамблю народної музики «Росава», повідомляє департамент культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

681a23d9bda3cc6608e358bb4db90e3a_L Ансамбль народної музики «Росава» було створено у 1983 р. Незмінним керівником колективу був випускник Державної консерваторії ім. М. В. Лисенка, лауреат Міжнародних фестивалів, заслужений артист України Микола Петрина, відомий як віртуоз гри на народних інструментах.

За час існування колективу у ньому працювали: народна артистка України Раїса Кириченко, народна артистка України Ольга Павловська, заслужена артистка України Тетяна Халаш, вокальний дует – заслужені працівники культури України Діана та Василь Матющенки, дует бандуристок у складі Лідії Зайнчківської та Ольги Калини, заслужені артистки України Євгенія Крикун та Олена Варич.

Учора Миколу Миколайовича в Черкасах провели в останню путь.

Департамент культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА, мистецька спільнота області висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100