реклама

реклама

Рибоохоронними патрулями в 12 регіонах України створено інтерактивні онлайн карти з переліком зимувальних ям та їх географічними координатами.  Йдеться про Чернівецьку, Івано-Франківську, Тернопільську, Черкаську, Запорізьку, Житомирську, Донецьку, Луганську, Київську, Дніпропетровську, Полтавську та Харківську області.

24824381_1461320443985318_465085828_n

Крім того, на картах Запорізького, Чернівецького, Дніпропетровського, Харківського та Київського рибоохоронних патрулів в режимі онлайн можна ознайомитись із зонами, забороненими для рибальства протягом усього року.

«Нам було важливо відобразити інформацію, у максимально зручному та зрозумілому форматі для рибалок. Щоб перебуваючи безпосередньо на водоймі можна було відкрити картку та зрозуміти, в забороненій чи дозволеній зоні для рибальства рибалка знаходиться, де починаються та закінчуються межі заборонених ділянок», – наголосив перший заступник Голови Держрибагентства Володимир Фалей.

Також найближчим часом буде створено картку з переліком зимувальних ям Рівненської області.

Інформація, нанесена на Картах, регламентується наказами Держрибагентства у вищезазначених областях, Правилами промислового рибальства (п.9.6., п.9.9.), Правилами любительського та спортивного рибальства (п.4.13).

Нагадуємо, з 1 листопада 2017 р. до початку весняно-літньої заборони 2018 р. в 22 області заборонений будь-який вилов риби на зимувальних ямах. У Херсонській та Миколаївській областях на зимувальних ямах вилов заборонений з 20 листопада 2017 р. також до початку весняно-літньої заборони 2018 р. За порушення правил рибальства на зимувальних ямах передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Держрибагентство закликає всіх громадян дотримуватись встановленої заборони та норм чинного законодавства. У разі виявлення порушень прохання оперативно повідомляти на цілодобову безкоштовну «гарячу» лінію відомства: 0-800-50-52-50.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100