реклама

реклама

У листопаді 2017 року концентрації діоксиду азоту зросли на всіх постах спостережень. Пости спостережень лабораторії Черкаського обласного центру з гідрометеорології розташовані в різних районах міста: у Південно–західному мікрорайоні, у центрі та Дніпровському мікрорайоні.

1456344354_img_2197

У дніпровському мікрорайоні середньомісячні концентрації цієї хімічної сполуки перевищили середньодобову гранично-допустиму норму (ГДК) в 2,2 рази. У ЦЕНТРІ МІСТА – були на рівні ГДК., у Південно–західному мікрорайоні – не перевищували ГДК. Результати спостережень свідчать про зростання викидів діоксиду азоту в атмосферу. У місті джерелами викидів являються діючі підприємства, автотранспорт та ТЕЦ.

Підвищений вміст діоксиду азоту в атмосфері збільшив кислотність опадів. Як повідомили з метеостанції, атмосферні опади, що випали у м. Черкаси 11 листопада були слабко – кислими. 1, 2 та 12 листопада кислотність опадів була на межі переходу нормальних опадів у слабо-кислі.

Діоксид азоту у концентраціях, що перевищує гдк, негативно впливає на органи дихання людини (ускладнює дихання та подразнює слизові оболонки). Особливо це відчувають люди з хронічними захворюваннями легенів.

Прогулянки на свіжому повітрі покращують здоров’я людини, та варто пам’ятати, що прогулянки тротуарами вулиць, переповнених автотранспортом, не принесуть користі.

Про це інформує Черкаський обласний гідрометцентр

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Регіональна Тальнівщина 09.12.2017 18:26
Цитую Ірина:
А ті підприємства, які збільшують кількість викидів, несуть за це відповідальніст ь? Чи здоров'я людей нічого не варте?


це плата за безконтрольну урбанізацію і вирубування лісів. Навкруги Черкас не поля і курники мають бути, а хоча б по 10-15 км. зеленої зони
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Ірина 08.12.2017 19:03
А ті підприємства, які збільшують кількість викидів, несуть за це відповідальніст ь? Чи здоров'я людей нічого не варте?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100