реклама

реклама

Реанімаційне обладнання – чотири монітори нагляду пацієнта, які дозволяють з медсестринського посту відслідковувати стан організму дитини, – передав Черкаській обласній дитячій лікарні на день святого Миколая всеукраїнський благодійний фонд “Допомагати просто” .

1

Необхідні кошти (а це понад 209 тисяч гривень) було зібрано завдяки благодійним внескам небайдужих клієнтів та співробітників ПриватБанку через банкомати, термінали та інтернет-банк Приват24.

– Діти із найтяжчим станом перебувають у нашому відділенні, – зазначив у розмові з журналістами завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії дитячої лікарні Віктор Жила. – Нові монітори відслідковують усі життєво важливі функції організму дитини, яка перебуває в реанімації. Ми бачимо ступінь насичення крові киснем, пульс, температуру, тиск, кількість вдихів-видихів на хвилину. Також можна знімати кардіограму. Все це дуже важливо, тому що зміни у стані здоров’я дитини можуть відбуватися миттєво, тож ми повинні вчасно на них відреагувати.

Обласна дитяча лікарня і раніше не була обділена необхідною апаратурою, проте щойно придбане обладнання – нове, більш сучасне і простіше у використанні. Начальник управління охорони здоров’я ОДА Михайло Лобас наголосив, що для області велике благо мати соціально відповідальний бізнес.

– Справді, лікувальні заклади області мають потребу в обладнанні, значна частина якого вже застаріла, – зазначив Михайло Віталійович. – Зрозуміло, що в нинішніх умовах бюджетних коштів на все не вистачає. Ми в міру можливості оновлюємо обладнання і обласних, і районних лікарень. Але, безумовно, допомога благодійників дуже важлива.

У свою чергу головний лікар дитячої лікарні Микола Кондрацький подякував ПриватБанку та його клієнтам за подарунок.

– Такої апаратури забагато не буває, – сказав він. – Ми маємо дві реанімації: в одній лежать щойно народжені діти до 1 місяця, в другій – решта дітей у тяжкому стані віком до 18 років.

За словами Миколи Івановича, лікарня сподівається на подальшу співпрацю з  ПриватБанком та благодійним фондом “Допомагати просто”. Зокрема, закладу потрібна барокамера для насичення киснем крові та відновлення стану дітей, які пережили різні види отруєння або хворіють на пневмонію.

– На жаль, серйозною проблемою залишаються дитячий алкоголізм та наркоманія. Для порятунку цих дітей барокамера вкрай необхідна, – зазначив Микола Кондрацький.

За словами директора Черкаської філії ПриватБанку Віктора Шуршина, оновити обладнання дитячої та низки інших лікарень Черкащини вдалося насамперед завдяки благодійництву клієнтів банку з різних областей України.

– Я хочу подякувати управлінню охорони здоров’я області та лікарям за те, що вони нас інформують про те, яке обладнання черкаським лікарням потрібне насамперед, – сказав Віктор Олександрович. – Хочу запросити всіх небайдужих українців долучатися до надання допомоги медичним закладам. Це дуже просто!

Добру справу вдалося реалізувати разом із всеукраїнським благодійним фондом  «Допомагати просто!» та Приватбанком. Допомагати дітям можна, зробивши внесок у системі Приват24, на сайті blago.privatbank.ua або в будь-якому банкоматі ПриватБанку України.

3

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100