В рамках реалізації заходів інвестиційної програми КП «Черкасиводоканал» прокладено понад 1,5 км теплової мережі на одному з найголовніших об’єктів підприємства – Дніпровської водоочисної станції, яка знаходиться у с. Сокирно.  Необхідність виконання робіт обумовлена тривалим терміном експлуатації мережі, адже збудована вона ще у 1975 році.  Вартість реконструкції склала 3,1 млн. грн., - інформують у  КП "Черкасиводоканал".

2_919

Попередньо, через електронну систему «Prozorro» була оголошена допорогова закупівля, за результатами якої визначили виконавця зазначеної реконструкції.

З огляду на, те що будівництво тепломереж здійснювалося на об’єкті підвищеної небезпеки, роботи неухильно проводилися відповідно вимогам ДБН В.2.5-39-2008 «Теплові мережі», проектної документації та інших нормативних документів. Головні фахівці КП «Черкасиводоканал» пильно контролювали дотриманням усіх вимог, в тому числі технології прокладання теплової мережі.

Роботи виконувалися двома способами – підземним і надземним.  Підземний – безканальним способом, із застосуванням попередньо ізольованих пінополіуретаном сталевих труб із захисною оболонкою із поліетилену. Вони прийшли на заміну аварійним сталевим ізольованим мінеральною вантою трубам у залізобетонних лотках. Під час надземного способу виконано заміну тепломережі по внутрішнім приміщенням будівель Дніпровської водоочисної станції. Для цього були застосовані попередньо ізольовані труби в захисній оцинкованій оболонці Spiro.

Завдяки використанню новітніх технологій та сучасним матеріалам підприємство значно знизить витрати вугілля на опалення та отримає суттєву економію електричної енергій.

Увесь комплекс робіт виконаний якісно та у визначені терміни. Оновлена теплова мережі Дніпровської водоочисної станції слугуватиме підприємству та мешканцям нашого міста щонайменше 50 років.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Пенсіонер 27.12.2017 00:05
В Дарницькому районі міста Києва вже багато років діє бювет, в якому бажаючі завжди мають можливість набрати чистої питної води з артезіанської свердловини. Жителі мікрорайону дуже вдячні місцевій владі за це. Дійсно, в Черкасах також варто відновити бювет з безкоштовною питною водою. Шановні депутати міської ради прийміть таке рішення, люди вам будуть дуже вдячні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Підтримаємо черкащан 26.12.2017 21:51
Надра в Україні належать народу, а тому вода для жителів Черкас з бювету має бути безкоштовна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Черкащани 26.12.2017 12:45
Необхідно відновити в Черкасах бювет, щоб всі мали змогу безкоштовно брати воду.
Чому в столиці та інших обласних центрах бювети функціонують, а в нашому місті чиновники сказали - зась.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100