реклама

реклама

Валерія Шевченко під час прогулянки на дитячому майданчику (жовтень 2011 р.). Фото з архіву родини Шевченків

Валерія Шевченко під час прогулянки на дитячому майданчику (жовтень 2011 р.). Фото з архіву родини Шевченків

У 1,5-річної черкащанки Валерії Шевченко виявили нейробластому – злоякісну пухлину, яка швидко збільшується. Вона давить на печінку та відсуває нирку.

– Лєрочка в нас довгоочікувана дитина, – згадує 38-річний батько Ігор Петрович. – Дружина довго не могла завагітніти. Потім Бог послав. Вагітність і пологи у Валі пройшли добре. Дитина народилася абсолютно здоровою.

У 1,3 року у Валерії температура піднялася до +39°С і трималася тиждень. Батьки збивали, думали, що ріжуться зуби. Це підтверджувала й педіатр.

Аналіз крові показав понижений гемоглобін. Дільничний лікар приписала антибіотики. Але це не допомагало. Тоді направили в лікарню. Ультразвукове дослідження виявило пухлину четвертої стадії.

Валерія з мамою Валентиною лежать у відділенні дитячої онкології та гематології обласної лікарні.

– Перед цим доньці ввели у вену якийсь контрастний розчин. Від цього права рука оніміла, вкрилася плямами, почався спазм судин, – ледь стримує сльози Ігор. – Пальці посиніли: уразила суха гангрена. Тому їх довелося ампутувати. Повторна томографія підтвердила четверту стадію з метастазами. Від болю донечка плакала і лівою рукою виривала собі волосся. Довелося проводити хімію. Наслідок – безсонні ночі, знеболювальні, відмова від їжі. Дитина схудла. Лейкоцити нижче одиниці, по кілька донорів у день здавали кров для переливання.

Вилікувати дитину можуть у Білоруському центрі дитячої онкології та гематології, повідомляє «Газета по-українськи». Але із 2005 року всі безкоштовні операції з пересадки кісткового мозку там роблять лише для місцевих дітей.

– Мені прийшла відповідь від професора, що вони згодні нас прийняти. На операцію пересадки кісткового мозку і лікування потрібно 50 тисяч доларів. Шанс врятувати нашу Лєрочку є і великий. Тому просимо допомоги в людей. Самим таку суму зібрати швидко нереально, – говорить батько.

Нейробластома часто вражає головний мозок. За місяць перша стадія може перейти в четверту. Діагноз ставлять у середньому 1% на 100 тис. дітей до 15 років. Частіше хвороба вражає 2-річних. У 90% випадків її виявляють до 5-річного віку. Нейробластому вважають малодослідженою пухлиною дитячого віку.

Координати для тих, хто може допомогти врятувати Валерію Шевченко:

(067)470 20 09 мати Валентина Анатоліївна,

(096)464 00 89 батько Ігор Петрович.

Україна, м. Черкаси ПАО КБ «Приватбанк»

Рахунок: 29244825509100

МФО: 305299

ОКПО: 14360570

Для зарахування на карту: 4405 8858 1236 1043

Шевченко Валентина Анатоліївна

ІПН: 2756804989

Для поштових переказів: 18015, Україна, м. Черкаси. вул. Гоголя, 315, кв. 60.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100