реклама

реклама

«Наша Церква завжди намагалася все робити для того, щоб не бути використаною жодною партією в політичній боротьбі. Ми намагаємося бути поза політикою», – так відреагував Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) на вчорашній прес-конференції у Черкасах на запитання стосовно можливої участі Церкви у виборах.

– Багато мене сьогодні питають: ось ви так довго будуєте ваш патріарший собор у Києві... уже скільки виборів відбулося, а ви ніяк його не можете збудувати, – сміється Патріарх Святослав. – Я кажу: «Це якраз і приклад того, що ми не хочемо брати участь, ставати на сторону тієї чи іншої політичної сили. І, очевидно, тому той собор так довго будується.

За словами Глави УГКЦ, нещодавно на зустрічі з віруючими він пригадував таку історію, яка може бути духовною основою для позиції церкви стосовно неучасті в політичній боротьбі.

– Драма смерті Ісуса Христа включає в себе такий момент: є дві фігури – Пилат, який представляє окупаційні римські сили, і є Варава, який представляє національний визвольний рух євреїв проти римської окупації. І ось Ісус Христос у своїй суспільній постаті не став на сторону жодного з них. Він помер на хресті, – сказав Патріарх Святослав. – І тому Церква, щоб лишитися Церквою, а не бути зведеною до якоїсь політичної групки, повинна завжди стояти не на стороні Пилата або Варави, а на стороні розп'ятого. Тоді вона завжди матиме можливість і силу говорити правду всім і завжди, а відтак – бути вільною від заполітизованості суспільства.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 ЄВРОАТЛАНТИСТ 18.01.2012 01:18
Мудрий чоловік з пристойним минулим та гарним майбутнім.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Детектор 17.01.2012 10:56
Цитую Nazar Obidzinski:
Жодної провокативності в заголовку не бачу. Детекторе! А хотілось побачити щось не те?

Якого ти язвиш, Назаре?! Я навпаки кажу про те, що Святослав Шевчук - адекватний, на відміну від виставленого заголовку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Nazar Obidzinski 16.01.2012 17:37
Жодної провокативності в заголовку не бачу. Детекторе! А хотілось побачити щось не те?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Детектор 16.01.2012 15:21
Заголовок неоправдано провокативний!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100