реклама

реклама

До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції звернувся приватний підприємець, житель одного з сіл району, із підозрою в систематичних крадіжках своїм охоронцем.

Як з’ясували працівники міліції, 43-річний охоронець заводу проживає в селі Ротмистрівка Смілянського району. Чоловік не один рік систематично з’являвся на території підприємства, хоча ніякого стосунку до нього не мав. Ні колишні, ні нові господарі заводу через його конфліктність не звертали на нього уваги, щоб запобігти сутичок.

Новий господар хлібозаводу, отримавши усі документи на володіння, вирішив створити на його території пилораму, а непотрібні споруди розібрати на матеріал та продати. Конфліктному «гостю» запропонував посаду охоронця.

Новоспечений охоронець вночі потроху виносив усілякі металеві дрібнички, які лежали на території підприємства.

Коли робітники почали розбирати споруди і вирізати металеві конструкції, спочатку з території заводу зникла велика кількість металевого «кутника», загальна вага якого перевищувала 300 кілограм. Через деякий зник розрізаний на частини 400-кілограмовий металевий димар, потім – один кубометр необрізаної соснової дошки.

Власник заводу не міг збагнути, яким чином зникають матеріальні цінності, доки один із робітників не розповів, що охоронець запевняє усіх, що є власником заводу і все, що знаходиться на цій території, належить саме йому. Робітник розповів, як нещодавно охоронник вивіз з території заводу два великих металевих баки, запевнивши всіх, що вони належать йому.

Зібравши необхідні речові докази та покази свідків, працівники міліції затримали зловмисника. За фактом крадіжок, слідчий відділ Смілянського міськвідділу міліції порушив кримінальну справу за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Під час проведення досудового слідства, зловмисник стверджував, що господарі самі дозволяли брати йому викрадені речі, і що саме він і є власником заводу. Проте згодом зізнався у скоєному.

Суд, з’ясувавши всі обставини справи та врахувавши те, що підсудний раніше не мав проблем із законом та зобов’язався відшкодувати завдані збитки у повному обсязі, присудив останньому покарання у вигляді умовного терміну. Про це повідомляє прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100