реклама

реклама

Через чужий борг черкащанка Яна Крижанівська може залишитися без житла. На її адресу від одного з банків минулого тижня надійшов лист-попередження. У ньому йдеться про заборгованість по кредиту на суму більш як 600 тисяч гривень, повідомляє газета «Акцент».

a6fda3dc71494f6b62792f20200c604e – Живу в приватному будинку, – розповідає Яна Крижанівська. – Кілька днів тому приходить мама і каже, що прийшов лист від банку. Якийсь Бочко Микола винний їм гроші. Адресу вказав нашу. Було два листи: один із попередженням, інший вже з майже погрозами. Ця особа взяла кредит у 2012-му році, і тепер все майно, тобто наше, може бути вилучене в судовому порядку. Телефоную в той банк. На емоціях розповіла ситуацію. Кажуть, що ми ж не ЖЕК і не знаємо, хто і де насправді прописаний. У нашому будинку живемо лише ми з мамою. Вона є власником. Зателефонувала знайомому інкасатору. Порадив негайно викликати поліцію й написати заяву на банк.

Працівники фінустанови радять черкащанці зібрати необхідні документи, аби довести непричетність до позичальника.

– У мене робота, а мама зараз дуже хвора. Лежить у лікарні, – бідкається Яна Крижанівська. – Часу збирати ті папірці ми не маємо. Та й не мусимо доводити щось. Не розумію, як таке взагалі могло статися. Вони ж видають кредити і дивляться на документи. У паспорті є зазначене місце прописки. Та виходить, що хтось може взяти кредит і вказати адресу чужої людини. Тоді проблеми буде мати нікому нічого не винна особа. Я почала дізнаватися про цього Бочка, хто він такий. Виявилося, що він є другом моїх знайомих. До того ж він навіть був у нас удома. Приходили мої друзі з ним. Це було десь три роки тому. А позику оформив на нашу адресу задовго до цього. Як я дізналась, чоловік живе у Золотоніському районі. Нібито має купу боргів.

Заяву до поліції Крижанівська ще не писала. Судитися з банком боїться. Планує все ж зібрати необхідні довідки й надати їх фінансовій установі.

Сергій Радченко

реклама

Коментарі  

 
+14 #3 Сергій 04.01.2018 16:39
Яні немає за що переживати. Навіть, якщо справа дійде до суду. Листи від банку чи від колекторів, то все "фількина грамота", яка розрахована виключно на психологічний тиск, і не більше того. А от коли прйде Ухвала суду про відкриття провадження по справі, тоді необхідно (за можливості) зявитися до суду і надати інформацію про те, що особа, яка взяла кредит, жодного відношення да даного будинковолодінн я не має, за даною адресою не приписана, фактично не проживає і не є власником житла. Далі більше: згідно Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі дії роводяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцем знаходження його майна. Та за дві години можна спокійно, не нервуючи, довести цю інформацію до відома органу ДВС. Так що Яні нема за що переживати. А кошекторів і представників банку, які "прохлопали" місце проживання позичальника коштів, можна просто послати нахрін. Заява в поліцію за вимагання теж не помішає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 ХХ 04.01.2018 14:38
Була схожа ситуація з родичами. Син взяв кредит і не один на батьківську хату в якій не був прописаний. Приходили лимти всякі, приїздили якісь люди від банку. Кінчилось років три тому тим, що дід взяв бердану і мтрельнув вгору, правда. Як відрізало.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 депутат 04.01.2018 13:27
Ситуація знайома ви не перша особа, яка потрапила в таку ситуацію. Не зважаючи на явне вчинення кимсь правопорушення, адже в паспорті має бути регістрація, але міліція-поліція в цих випадках бездіє.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100