реклама

реклама

Минулого місяця під час торгів вартість права оренди земельної ділянки площею 7,97 га в адмінмежах Голов’ятинської сільської ради Смілянського району Черкаської області зросла до 98,9% від нормативної грошової оцінки, повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

384551195 У грошовому еквіваленті це становить 24 013 грн замість стартової ціни – 1 942,5 грн (8% від нормативної грошової оцінки). Право на користування цією ділянкою стало найдорожчим серед інших отриманих прав на оренду землі, що вибороли сільгосппідприємства Черкащини під час аукціонів у грудні 2017 року. Також до 83,5% від нормативної грошової оцінки становитиме щорічна плата за користування земельною ділянкою площею 4 га в адмінмежах цієї ж сільської ради. До речі, земельні аукціони на Смілянщині Черкаської області проведені вперше.

Усього в останній місяць 2017 року Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області організовувало й провело 7 земельних торгів із продажу прав оренди землі. За їх результатами передано в користування 33 земельні ділянки загальною площею 385,54 га, які розташовані в Смілянському (12 ділянок), Кам’янському (5), Лисянському (4), Жашківському (5), Катеринопільському (2), Монастирищенському (2), Звенигородському (2) і Черкаському (1) районах Черкаської області.

Стартова ціна продажу прав оренди земельних ділянок разом становила 439,3 тис. грн, або 8% від нормативної грошової оцінки земель. У ході проведення торгів орендна плата зросла до 1 млн 12,3 тис. грн, що становить у середньому 18,4% від нормативної грошової оцінки, або ж 2600 грн/гектар. Ці кошти щорічно надходитимуть до бюджетів місцевих рад Черкащини, в адмінмежах яких розташовані ці земельні ділянки.

Довідково:

Земельні торги проводять відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Із детальною інформацією про земельні ділянки, права оренди на які виставлені на продаж, можна ознайомитися в розділі «Земельні аукціони» на офіційному веб-сайті Держгеокадастру.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100