реклама

реклама

Мерія Черкас продала з аукціону право оренди на земельну ділянку площею 1800 м. кв. у мікрорайоні «Дахнівський» по вул. Ткаліча. За право винаймати цю ділянку протягом наступних 49 років підприємець сплатив майже 120 тис. грн. Стартова ціна була – 99 900 грн.

За право орендувати земельну ділянку боролися два учасники. Під час аукціону було зроблено два кроки. Вартість землі зросла на майже 20 тис. грн. За законом 10 % від остаточної суми мерія має перерахувати до державного бюджету. Підприємець, який викупи право оренди, має право збудувати тут будівлю адміністративно-побутового значення. Про це інформує прес-служба міськвиконкому.

За словами заступника начальника управління земельних ресурсів Ірини Деньги, мерії вигідніше продавати з аукціону право оренди. Адже міська рада залишається власником землі, а орендар, вигравши на аукціоні право займатися на цій ділянці підприємницькою діяльністю, продовжуватиме сплачувати до міського бюджету орендну плату. 

Ірина Деньга говорить, що це був перший аукціон з права оренди цього року. Наступним продаватимуть з торгів право оренди на торгові кіоски в комплексі із зупинками громадського транспорту.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100