реклама

реклама

Директор департаменту охорони здоров’я і медицини катастроф Черкаської міськради Олег Стадник пояснив у «Фейсбуці», чому система петицій, що діє в Черкасах, по-суті, не працює.

Стадник Пряма мова За його словами, у відомій книзі Дарона Аджемоглу і Джеймса Робінсона «Чому нації занепадають? Походження влади, багатства і бідності» йдеться, зокрема, про те, що поштовх до розвитку Великобританії як великої держави дало запровадження парламентаризму і одного з його інструментів – петицій.

«Це були різні петиції – про винаходи, про лобіювання інтересів, про несправедливість. Але суть одна – вони сприяли розвиткові демократії і обмеженню абсолютної влади як гальм розвитку суспільства, – пише Олег Стадник. – З недавніх пір така форма демократії запрацювала і в нашому місті. Але, боюсь, що з деяким викривленням. Серед міських петицій є такі, які і заради "приколу", є фантасмагоричні, але є і толкові, які сприяють розвитку міста. Всі толкові департамент у вигляді окремого рішення виносив на розгляд міської ради».

За словами керівника департаменту охорони здоров’я, депутати доволі часто майже одностайно їх підтримували шляхом прийняття позитивних рішень. Зокрема, йдеться про петиції щодо як збільшення видатків на лікування в Третій лікарні, придбання магнітно-резонансного топографа для міста, сучасного ангіографічного комплексу.

«Звичайно, це дасть поштовх медицині міста. Але за однієї умови – якщо вони не будуть так само одностайно проігноровані. Бо у проекті міського бюджету цих петицій немає. При парадоксі, коли виконавчий комітет не збирається для розгляду міського бюджету, а міська рада без подання виконкому не береться до затвердження, навіть такий здавалося б логічний крок бюджетної комісії, як самостійний розгляд проекту бюджету і бюджету розвитку, навіює пересторогу, що демократія в місті через електронні петиції може закінчитись, не розпочавшись. Ці електронні петиції так і залишились неврахованими. І тому вчорашнє ламання списів на сесії, як вдосконалити систему подачі петицій, є ніщо інше, як профанація. Боюсь, що в такому пориві, в якому депутати голосують за петиції громадян, одностайно і забудуть про необхідність їх реалізації. Як би я хотів би помилятись!!!» – додав Олег Стадник.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 федор принципиальный 12.01.2018 10:14
А в книзи Ульяны Супрун,шановный ,що написяно ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100