реклама

реклама

index Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що інфляція на споживчому ринку Черкаської області в грудні 2017 р. порівняно з попереднім місяцем становила 1,1%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше (на 5,6% і 5,2%) подорожчали хліб та яйця. На 4,1–1,1% підвищилися ціни на овочі, макаронні вироби, молоко та молокопродукти, масло, яловичину. Водночас на 6,6–0,6% подешевшали цукор, гречані крупи, м’ясо птиці, рис.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1%, що насамперед пов’язано з подорожчанням алкогольних напоїв на 1,6%.

Одяг і взуття стали дешевшими на 0,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на опалення на 1,5%. Разом з тим відбулося зниження тарифів на каналізацію та водопостачання на 0,3% і 0,2%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,9%, що викликано насамперед  подорожчанням стоматологічних послуг на 3,5% та послуг санаторно-курортних установ – на 1,3%. Фармацевтична продукція, медичні товари та обладнання подорожчали на 0,8%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,4% в основному спричинено подорожчанням проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 4%, а також палива та мастил – на 2%.

Послуги ресторанів та готелів зросли в ціні на 0,7%.

Різні товари та послуги стали дорожчими на 8,9%.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100