реклама

реклама

22 січня у м. Черкаси відбувся освітній воркшоп на тему моніторингу роботи народних депутатів України. Участь у заході взяли народні депутати України Олександр Черненко, Олег Петренко, студенти-політологи Черкаських ВНЗ, журналісти, громадські діячі та інші зацікавлені особи.

20616826_1752910708094241_568867349067349860_o

Головною темою обговорення стало питання напрацювання дієвого механізму для комплексної оцінки роботи народних депутатів України, який сьогодні фактично відсутній. Піднімались питання низької якості законодавчих актів, неперсонального голосування, неефективності роботи в комітетах, прогулів пленарних засідань та інші негативні приклади роботи народних депутатів України.

Народні депутати Олег Петренко і Олександр Черненко розказали про непублічні і кулуарні особливості роботи Верховної Ради і закликали активну спільноту долучатись до тиску з метою зміни правил роботи Парламенту. Обидва депутати вважають, що діюча змішана система виборів віджила своє і повинна бути змінена, системою яку пропонує Виборчий кодекс.

Активісти Черкаського КВУ Максим Михлик і Алла Юрковська поділились результатами моніторингу діяльності Верховної Ради і розповіли за якими критеріями відбувається моніторинг. А представник ГО Центр UA Сергій Пасічник показав кілька он-лайн інструментів, за допомогою яких кожен виборець може самостійно оцінити роботу того чи іншого депутата або партії.

Секретар Черкаської міської Ради Олександр Радуцький подякував народним депутатам від Черкас Олегу Петренко і Владиславу Голубу за активну допомогу місту і розказав про точки дотику в роботі міських депутатів і депутатів ВР.

В другій частині заходу відбулось практичне заняття, під час якого експерти КВУ представили методологію щодо визначення ефективності роботи народних депутатів України. Методологія включає 5 компонентів: відвідування народним депутатом засідань ВР, засідань комітетів, участь в голосуваннях, кількість поданих/прийнятих законопроектів, якість законопроектів.

Учасники воркшопу ознайомились із тим, як працювати із вказаними інструментами на веб-сайті Верховної Ради. Під час воркшопу учасники виконували практичне завдання щодо написання запитів на публічну інформацію, звернень громадян, створення електронних петицій тощо.

Організувала воркшоп Черкаська обласна організація КВУ. Захід відбувся в рамках проекту «Дієві механізми оцінки роботи народних депутатів для виборців» на виконання Плану дій Ініціативи «Відкритий парламент» за підтримки проекту ЄС-ПРООН «Рада за Європу».

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 Черкасчанин 23.01.2018 13:05
Эффективность депутата определяется скоростью роста его благосостояния :P :P :P А с учетом приглашенных депутатов - там было кому поделиться богатым жизненным опытом
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100