реклама

реклама

«За» 22 депутати, «Проти» — 1, утрималося — 12. Депутати Черкаської міськради таки проголосували за бюджет міста на поточний рік. Обранці підтримали проект бюджету, який був підтриманий виконкомом і проголосований на бюджетній комісії, тобто з усіма пропозиціями, але без бюджету розвитку, тільки захищені статті, пише Вичерпно

ФОТО Артема Ківака

ФОТО Артема Ківака


Дещо активізувала роботу в цьому напрямку присутність на сесії представників профспілок та представників Національних дружин – не розглянуті від двох департаментів пропозиції обранці аналізували в режимі постійних комісій. Після цього депутати нарешті перейшли до його розгляду в режимі сесії, однак обговорення не припинилися.

У залі почалися суперечки, дехто з депутатів відмовився голосувати. Активісти, втім, стоять на своєму і кажуть, що нікого не випустять, поки бюджет не буде прийнято.

Секретар міськради Олександр Радуцький озвучив пропозицію не голосувати сьогодні, оскільки зараз поспіхом приймуть непрацюючий бюджет.

- Залишилося ще трішки доопрацювати, — пояснив Радуцький.

Депутат Павло Карась, який раніше оголосив, що не голосуватиме за такий варіант бюджету, наголосив, що «приймати це не можна, бо його записати навіть не змогли».

- Що приймали — ніхто не знає. Ще жодного разу міський бюджет так не розглядався і не приймався. Всі пропозиції мають бути в рамках бюджетних записів і мають бути письмовими та збалансованими, — сказав Карась. — Мета цього всього — щоб міський голова отримав недієвий бюджет. Є пропозиція проголосувати бюджет в редакції виконавчого комітету ЧМР і тоді вже можна буде вносити туди пропозиції.

Депутат Діскант  свою чергу запропонував прийняти рішення опрацювати всі ці пропозиції та привести їх у законне русло.

- Дамо доручення департаменту протягом тижня це зробити, — запропонував він.

Єдино правильним рішенням є голосування за бюджет виключно в частині заробітних плат і захищених статей, — наголосив міський голова Анатолій Бондаренко. А якщо у депутатів є якісь пропозиції, то їх він пропонує приносити на наступну сесію у письмовій формі.

Олександр Радуцький на це озвучив ще одну пропозицію: за 10 днів провести позачергову сесію з розгляду одного питання. А за цей час з громадськістю обговорити всі пропозиції.

Зрештою, на розгляд депутатів було запропоновано три редакції проекту рішення про міський бюджет. Згідно першої, їм пропонувалося проголосувати за проект бюджет лише в частині захищених статтей, про які говорив міський голова, тобто без бюджету розвитку. Однак цю пропозицію не підтримали. Після цього запропонували проголосували за проект бюджету, який був проголосований виконкомом і з пропозиціями бюджетної комісії, які були проголосовані до сьогоднішнього дня. Цю пропозицію теж не підтримали. Третій запропонований депутатам рішення передбачав проект бюджету, проголосований виконкомом, з пропозиціями, підтриманими на бюджетній комісії та з усіма пропозиціями, внесеним на всіх постійних комісіях.

Була ще одна пропозиція депутата Романа Дісканта, яка повністю повторювала попередню, однак з урахуванням виділення 20 млн грн на баскетбольну арену.

Проте жодна з цих пропозицій не набрала відповідну кількість голосів.

Однак на цьому обранці не зупинилися. На голосування винесли проект бюджету, який був підтриманий виконкомом і проголосований на бюджетній комісії, тобто з усіма пропозиціями, але без бюджету розвитку, тільки захищені статті. Це була «супер-компромісна» як назвав її міський голова, пропозиція від депутата Олексія Романова.

За неї проголосували 22 депутати, проти 1, утрималося 12.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 ROZ6K3 31.01.2018 09:45
Приняли те статьи , которые нельзя раздерибанить , об остальном в "рабочем порядке " договорятся в дальнейшем . В принципе ,- все правильно . "На бумаге" бюджет есть , значит и финансирование "открыто".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 плакат 30.01.2018 15:16
Перетеркін впевнено дивиться в світле майбутнє
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Урюк 30.01.2018 12:39
Цитую Аборигэн:
Ну просто праздник дебилизма местного разлива, в исполнении разномастных братков.

Ти братків з баригами переплутав, а в іншому - згоден!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Аборигэн 29.01.2018 22:08
Ну просто праздник дебилизма местного разлива, в исполнении разномастных братков.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Надія. 29.01.2018 19:02
Цікаво, а громадкість знову використали в темну?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100