реклама

реклама

На колишньому черкаському телеканалі «Рось», який нині є філією Національної суспільної телерадіокомпанії України, після 21-ї години вечора можна побачити лиш заставку. Програм в цей час немає через брак коштів.

27605128_1757676824353686_1234675452_o

Про відсутність програм та систематичне вимкнення телеканалу «Прочерку» повідомили глядачі.

Тимчасово виконуюча обов’язки продюсера філії ПАТ «НСТУ» «Черкаська регіональна дирекція» Олена Баніна у коментарі «Прочерку» роз’яснила, що певні зміни на телеканалі пов’язані з недофінансуванням реформ.

– На реформування суспільного мовлення вдвічі менше виділено коштів. Тож на ці три місяці – з січня до квітня маємо перехідний період через недофінансування. Змушені були зменшити обсяги мовлення і внести зміни в сітку програм. Тож зараз ми транслюємо програми з 7 до 10 ранку і з 13.30 до 21-ї години. Це тимчасове явище і з квітня нам обіцяють збільшити обсяги мовлення до шістнадцяти з половиною годин. Тобто транслюватимемо програми до 23 години. Подібні проблеми не лише в нас, а й в усіх областях, – каже Олена Баніна.

За її словами, керівництво намагається лобіювати інтереси глядача в Києві. Адже увечері глядачу треба більше програм.

– Звісно, ризикуємо, щоб глядач не втратив інтерес. Переживаємо за це. але недофінансування реформ зараз призводить до таких наслідків. Ми хотіли робити вдень більшу перерву, щоб увечері глядачі більше могли побачити мовлення, але нам затвердили саме такі години, які зараз маємо. Поки що ж триває обговорення подальшого бачення роботи суспільного мовлення, обговорюється наповненість програм. Сподіваємося, до квітня перехідний період завершиться і все налагодиться, – запевнили на телеканалі.

Також, як відомо, недофінансування реформ телебачення впливає і на скорочення працівників на «Росі». Щодо цього вже висловлював своє занепокоєння голова федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко.

Колишній директор черкаського телеканалу «ВІККА», яка сьогодні керує однією з продакшн студій Києва, Любов Правдіна вважає, що подібне відключення каналу у вечірній час для суспільного мовлення – не вихід з ситуації.

– Звісно, для місцевих телеканалів мовлення починаючи з 9-ї вечора не обов’язково є пройм-таймом, бо в цей час глядачі більше дивляться національні канали. Та в будь-якому разі є частина глядачів, яких цікавить саме місцевий канал. І його відключення поступово може призвести до того, що глядачі втратять інтерес до цього каналу. Можливо, за браком коштів на вироблення власного продукту можна було б зробити, наприклад, обмін між іншими обласними телеканалами і транслювати їх цікаві програми, – каже Любов Правдіна.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Люмберг 02.02.2018 06:31
А новий менеджер не розрулить з його то досвідом скрізь пристосовуватис ь? Нехай до своїх колишніх патронів ригів звернеться, може грошей дадуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100