реклама

реклама

5 лютого у Смілянському міськрайонному суді відбулося підготовче засідання з приводу позову адвоката Володимира Примака до Смілянської міської ради. Володимир Примак, який також є депутатом міської ради, головою постійної комісії з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку та боротьби з організованою злочинністю, запобіганню корупції вважає, що розпуск попереднього складу міськвиконкому був незаконним, а також незаконне створення нового складу міськвиконкому і звільнення заступників міського голови, пише smila-ua.com

- Проблема ось у чому – якщо ви декларуєте, що прийшли до влади робити добрі справи, то чому розпочинаєте цю діяльність незаконним шляхом? – висловлює свою власну думку Володимир Примак кореспондентові Сміла.UA. - Відповідно до Закону про місцеве самоврядування, міські ради мають діяти на підставі законів і певного регламенту. Кожне рішення готується міським головою або секретарем і повинне пройти певну процедуру. Зокрема, бути оприлюдненим не пізніше ніж за 10 днів, щоб і народ розібрався, і депутати його вивчили, і юридична служба дала свій висновок про законність даного рішення.

Коли призначається виконком – то кожну кандидатуру мають розглянути на відповідних комісіях, щоб депутати розібрались, чи зможуть ці люди керувати містом. Чи не зможуть, чи не завдадуть якоїсь шкоди. Мене дивує непрофесіоналізм цього складу виконкому. Виконком – це не продовження депутатської фракції чи підтримка секретаря міської ради. Це орган, який формує економіку міста. А коли до нього входять безробітні – це викликає сумнів. Якщо ця людина не може своє життя сформувати, знайти собі роботу і законний дохід - то як вона управлятиме містом? При прийнятті цього рішення – я, як депутат, отримав повідомлення за 15 хвилин, що відбудеться така сесія. Тобто була недотримана процедура скликання сесії. Тому що про скликання сесії попереджають не пізніше, ніж за 9 днів, а в екстрених випадках – за день. Але не за 15 хв.

Знову ж таки - багато запитань щодо кандидатур... Яке відношення має Азер Алієвич Мірзоєв, житель Черкас, безробітній … до нашого міста Сміла?

- Стосовно заступників міського голови, то я не є ні кумом, ні другом нікого з них. Навіть мало їх знаю. Але не можна так вчиняти з людьми! Ви ж влада, у вас широкі повноваження. Дійте по Закону! Заступників міського голови за 2 неділі попереджують про заслуховування результатів їхньої роботи. У них повинна бути доповідь, вони мають прозвітувати перед депутатами про свою роботу. І вже сесія прийме рішення – чи прийняти їх роботу чи ні, - говорить Володимир Андрійович.

Попередньо на тій терміновій сесії розглядали 5 питань. Три питання були на розгляді у комісії, а питання про розпуск виконавчого комітету і створення нового – не були заслухані на нашій регламентній комісії. Але саме наша комісія дає висновки про склад виконкому. Тобто це серйозне порушення процедури.

- І це не якісь мої амбіції, а порушення закону. Закон є закон, його треба виконувати, - вважає Володимир Примак. – Тому подав позовну заяву у суд, щоб у нас все було по закону. Я заявив клопотання. Суд його задовольнив. Вже відбулося підготовче засідання. Наступне відкладене до 20 лютого. Я впевнений, що виграю цю справу.

Інтереси міської ради представляє адвокат Володимир Петрович Молодчин. Кажуть, що він теж хороший фахівець, юрист, достойна людина.

У разі, якщо Володимир Примак виграє суд, то новоутворений виконком буде розпущено. Повернуть попередній склад виконкому і заступники міського голови будуть відновлені на посадах.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 депутат 07.02.2018 23:39
Безробітній не означає бандит, хабарник чи корупціонер тому речі потрібно називати своїми іменами. Щодо складу виконкому, то тут головне, щоб він в доску був свій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Петро 07.02.2018 21:37
Примак-це говоряща голова Яріка Березаня, який планує повернутися до Сміли, вибачаюсь"обделавшись"в Че...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Загребля 07.02.2018 19:38
"У разі, якщо Володимир Примак виграє суд, то новоутворений виконком буде розпущено. Повернуть попередній склад виконкому і заступники міського голови будуть відновлені на посадах". І тоді цей примак-слизняк нарешті виконуватиме свої обовязки. Бо зараз він на засідання сесій не ходить. Його ж федоренко обирав, а не люди Прибрали федоренка то примак обідився. От коли він законнообраного Цибка незаконно виганяв бризкав слиною червоний, все було добре. А коли гаманець примака вигнали то все не так. Нікчема...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100