реклама

реклама

Із липня 2018 року всі сімейні лікарі почнуть отримувати фінансування від Національної агенції здоров’я за кожного пацієнта, який уклав з ними декларацію. У міському бюджеті цих грошей не буде. За містом залишається право фінансувати лише комунальні платежі приміщень, де вони працюють.

Стадник Пряма мова Про це написав у «Фейсбуці» директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник.

За його словами, всі сімейні лікарі та педіатри будуть зосереджені у нині чинних юридичних особах – Центрах сімейної медицини.

Усім іншим працівникам: лікарям-вузьким спеціалістам (хірургам, окулістам, невропатологам, кардіологам тощо), а також фахівцям допоміжних служб (рентгенкабінетів, лабораторій, фізіотерапевтичних відділень, кабінетів ЛФК та масажу тощо) гарантується повне працевлаштування на тих самих робочих місцях, у тих самих приміщеннях, де вони працюють зараз. Їх фінансуватиме, як і раніше, департамент охорони здоров’я міськради в межах медичної субвенції. Для цього вони звільняться із Центрів сімейної медицини (про що їх, відповідно до закону, попереджено) і в повному складі перейдуть на роботу в міську клініко-діагностичну поліклініку.

Олег Стадник попросив працівників міських закладів охорони здоров’я поставитися з розумінням до цієї формальної процедури (звільнення в одному місці і прийом на роботу в іншому) й не накаляти з цього приводу ситуацію.

«Всі бажають і прагнуть змінити систему охорони здоров’я на кращу. Є реальні кроки: тепер на допомогу кожному сімейному лікарю передбачено не одну, а дві медсестри. Найближчим часом ми зіткнемося із проблемою дефіциту середніх медпрацівників, а не з проблемою їх скорочення, – написав Олег Стадник. – Спокій і виваженість, шановне товариство!»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Старий 13.02.2018 15:59
Конкретно:щоб потрапити до окуліста-треба йти по двом адресам чи по одній? Де вони розміщені-конкретно? Роль пропмски?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Skepitik 09.02.2018 09:52
Ставлю ЛАЙК!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100