реклама

реклама

Організатори щорічного фестивалю Тараса Шевченка ШЕ.FEST презентували відеоролик, в якому команда організаторів оголосила про цьогорічні дати проведення події.

За словами організаторів, цього року фестиваль відбудеться 18-19 серпня,традиційно в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області, на батьківщині Тараса Шевченка.

Для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть декілька локацій. З головної музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів. Також у програмі п'ятого ШЕ.FEST екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників. Кожен бажаючий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись у наметовому містечку поблизу Моринців.

банер

Лозунг цьогорічного фестивалю — “Талант бути вільним”. Організатори вважають, що Шевченко,не зважаючи на непросту життєву історію,мав унікальний дар, — бути вільним. Цитата Тараса Шевченка, що ляже в основу фестивалю цього року:

"І возвеличимо на диво

І розум наш, і наш язик...".

Трохи історії

Ідея фестивалю – оновлення і популяризація постаті Шевченка. Від початку і донині організатори прагнуть  зробити так, щоби Тарас Григорович був завжди модний і актуальний, так само, як і його творчість.

ШЕ.FEST– це фестиваль, де кожен може побачити в Шевченкові не лише звичний образ пророка, а бунтаря, неформала своєї епохи і водночас — надзвичайного генія. Українського і сучасного, близького та зрозумілого кожному.

Перший ШЕ.FEST відбувся 16-17 серпня 2014 року в селі Моринці і був приурочений до 200-річчя Тараса Шевченка. Відтепер він проходить за сприяння Моринської сільської ради, Черкаської обласної державної адміністрації та Міністерства молоді та спорту України в середині серпня щороку. Перший ШЕ.FEST був підтриманий Міністерством культури України.

Прес-служба ШЕ.FEST’у

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100