реклама

реклама

У Смілі на вулиці Трипільська сталася велика аварія на кналізаційному колекторі. Внаслідок розмиву ґрунту земля просіла, утворилася яма, в яку втрапило колесо службового авто комунального підприємства «Вод Гео». Комунальники розрили великий котлован і виявили, що треба замінити 6 метрів 500-ої труби. Коли почалися ремонтні роботи, кілька діб жителі багатоповерхівок на вул. Трипільська і Незалежності перебували без води.

b43df6c29b01c29a1fab4b283ce35c51 Про це інформує «Сміла.ua».

– 12 лютого ми виконали промивку мереж спеціальною автотранспортною технікою – каналопромивочною машиною. Цей гідродинамік довелося залучати аж із міста Київ, – розповідають в адміністрації КП «Вод Гео» кореспондентові видання. – На даний час ми вже замовили необхідний відрізок трубопроводу, який методом санації буде встановлено в існуючий пошкоджений азбестно-цементний водопровід. Ввечері 12 лютого водопостачання у жителів будинків було відновлено.

Проте ремонтні роботи продовжуються надалі. Працівники КП «Вод Гео» вибачаються перед смілянам за незручності та просять поставитись з розумінням.

Аварійно-відновлювальні роботи, які виконують працівники КП «Вод Гео» дуже складні. Особлива важкість полягає у тому, що роботи доводиться проводити на значній глибині. Зношеність трубопроводу складає 49 років! Також виникла потреба у спеціальній потужній техніці, яка відсутня у нашого КП.

Наразі пошкоджений котлован обладнаний захисним риштуванням, відповідними дорожніми знаками. Здійснюється постійний контроль за охороною праці і технікою безпеки при виконані робіт.

Комуналки працюють у кілька змін, навіть вночі. Також для роботи були задіяні гідродинамік, МАЗ-бочка, екскаватор, машина для аварійно-відновлювальних робіт, кілька бригад працівників.

Котлован буде розрито, поки не надійде спеціальна труба і її поставлять замість старої. Вона замовлена, оплачена, орієнтовно надійде наступного тижня. Такі складні роботи і залучення потужної техніки обійшлися досить дорого для бюджету КП «Вод Гео». Але люди мають бути з водою – запевняють його працівники.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Пильний 15.02.2018 20:21
Хто такі комуналки, які працюють у кілтка змін?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100